Οι καλύτεροι ποδοσφαιριστές στον κόσμο σε κάθε ηλικία

Κάποιοι στο ξεκίνημα, κάποιοι στο «πικ» της καριέρας τους, ενώ άλλοι στη δύση της ποδοσφαιρικής τους ζωής. Όλοι όμως με ένα κοινό στοιχείο. Καλύτεροι ποδοσφαιριστές στην εκάστοτε ηλικία.

17 χρονών Τζουντ Μπέλιγχαμ (Ντόρτμουντ)
Πρόσφατα έγινε και επίσημα ποδοσφαιριστής της Μπορούσια Ντόρτμουντ, με το ποσό των 23 εκατομμυρίων ευρώ να αποτελεί ρεκόρ για την ηλικία του. Δεν υπάρχουν πολλά να δεις ακόμα, όμως το μέλλον του μοιάζει λαμπρό.

18 χρονών Μέισον Γκρίνγουντ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)
Ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ τον έριξε στη μάχη και ο Άγγλος επιθετικός ανταποκρίθηκε εξαιρετικά.

Σε 31 εμφανίσεις στην Premier League μετράει 10 γκολ. Αρκετά καλός αριθμός όντας μόνο 18 ετών.

19 χρονών Αλφόνσο Ντέιβις (Μπάγερν Μονάχου)
Μετακόμισε φέτος από την ομάδα του Βανκούβερ και ενώ οι περισσότεροι πίστευαν πως θα χρειαστεί χρόνο για να προσαρμοστεί ο Ντέιβις έχει πάρει τη φανέλα βασικού στο σπίτι του. Μετρά 40 εμφανίσεις με την φανέλα των Βαυαρών σκοράροντας 4 γκολ και μοιράζοντας 5 ασίστ.

20 χρονών Τζέιντον Σάντσο (Ντόρτμουντ)
Το πιο «καυτό» όνομα του φετινού καλοκαιριού, είναι ο Σάντσο, καθώς πολλές ομάδες ενδιαφέρονται για την απόκτηση του. Πέτυχε 20 γκολ και «μοίρασε» 20 ασίστ σε 40 εμφανίσεις. Νούμερα που προκαλούν «ζάλη» για το νεαρό της ηλικίας του.

21 χρονών Κίλιαν Εμπαπέ (Παρί Σεν Ζερμέν)
Κι όμως ο Εμπαπέ είναι ακόμη 21 ετών. Έχει σκοράρει 117 γκολ στην καριέρα του, ενώ έχει κάνει και 67 ασίστ. Τέτοια στατιστικά δεν είχαν ούτε ο Μέσι με τον Ρονάλντο σε αντίστοιχη ηλικία.

22 χρονών Λαουτάρο Μαρτίνες (Ίντερ)
Διανύει την καλύτερη σεζόν στην καριέρα του. Έχει 19 γκολ και 6 ασίστ σε όλες φετινές διοργανώσεις και δείχνει παρά τα 22 του χρόνια μια ωριμότητα άλλης ηλικίας. Το όνομα του «παίζει» πολύ για ομάδες όπως Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Σίτι.

23 χρονών Φρένκι Ντε Γιονγκ (Μπαρτσελόνα)
Έκανε το «μπαμ» με την φανέλα του Άγιαξ και πλέον έχει μετατραπεί σε βασικό γρανάζι στην μεσαία γραμμή της Μπαρτσελόνα. Στη Βαρκελώνη περιμένουν να γίνει ο νέος Ινιέστα…

24 χρονών Τίμο Βέρνερ (Τσέλσι)
Καιρό είχε η Γερμανία να βγάλει έναν τόσο αξιόπιστο επιθετικό. Ο Βέρνερ «εξαργύρωσε» την τρομερή του μέχρι τώρα πορεία, αφού στην καριέρα του έχει σκοράρει 167 γκολ και έχει μοιράσει 63 ασίστ. Την επόμενη χρονιά θα φοράει τα χρώματα της Τσέλσι.

25 χρονών Τζόσουα Κίμιχ (Μπάγερν Μονάχου)
Είναι δεξί μπακ; Είναι κεντρικός μέσος; Το μόνο σίγουρο είναι πως όλοι οι προπονητές θα ήθελαν έναν παίκτη σαν τον Κίμιχ. Παίζει παντού, ενώ φέτος πραγματοποιεί την καλύτερη σεζόν στην καριέρα του.

26 χρονών Ραχίμ Στέρλινγκ (Μάντσεστερ Σίτι)
Τρομερά εξελιγμένος στα χέρια του Πεπ Γκουαρντίολα ο ακραίος επιθετικός με ρίζες από την Τζαμάικα έχει πλέον καθιερωθεί ανάμεσα στους καλύτερους παίκτες του κόσμου. Και όχι άδικα μιας και φέτος έχει πετύχει 30 γκολ, ενώ έχει μοιράσει και 9 ασίστ.

27 χρονών Πολ Πογμπά (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)
Είτε τον συμπαθείς είτε τον αντιπαθείς, ο Πογμπά συγκαταλέγεται στους κορυφαίους. Μοιάζει να μην έχει κανένα ελάττωμα όντας από τους πιο ολοκληρωμένους ποδοσφαιριστές παγκοσμίως. Δείχνει τον πραγματικό του εαυτό στη «νέα» Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ.

28 χρονών Μοχάμεντ Σαλάχ (Λίβερπουλ)
Από «one season wonder» όπως τον αποκαλούσαν λίγα χρόνια πριν, έχει μεταμορφωθεί σε έναν από τους καλύτερους παίκτες του κόσμου. Φόβος και τρόμος για τις αντίπαλες άμυνες, αφού σκοράρει «κατά ριπάς». Σε 120 εμφανίσεις στην Premier League έχει πετύχει το ασύλληπτο νούμερο των 75 γκολ.

29 χρονών Βίρτζιλ Φαν Ντάικ (Λίβερπουλ)
Τι να πει κανείς γι’ αυτόν τον «βράχο». Η πιο ακριβή μεταγραφή αμυντικού μέχρι αυτήν του Χάρι Μαγκουάιρ, έκανε την άμυνα της Λίβερπουλ απροσπέλαστη. Αποκορύφωμα η δεύτερη θέση που πήρε στην ψηφοφορία για τη «Χρυσή Μπάλα».

30 χρονών Τόνι Κρόος (Ρεάλ Μαδρίτης)
Ακούραστος και αθόρυβος. Ένα πολυεργαλείο στον χώρο του κέντρου, έχει μεγάλο μερίδιο στις επιτυχίες της Ρεάλ Μαδρίτης ακόμα και αν δεν μνημονεύεται όσο του αξίζει.

31 χρονών Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (Άρσεναλ)
Ο Γκαμπονέζος μετακόμισε στην Άρσεναλ πριν από δύο χρόνια και έκτοτε «σπάει» το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στους «κανονιέρηδες». Φέτος πέτυχε 30 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

32 χρονών Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (Μπάγερν Μονάχου)
Σαν το καλό κρασί, ο Πολωνός επιθετικός όσο μεγαλώνει γίνεται και καλύτερος. Φέτος δε, κάνει εξωπραγματική σεζόν αφού έχει πετύχει 51 γκολ σε 43 αγώνες.

33 χρονών Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)
Τα λόγια περισσεύουν για τον Αργεντινό «μάγο». Ένας θρύλος του αθλήματος που παίζει σα να μην έχει περάσει χρόνος από πάνω του εδώ και 10 χρόνια.

34 χρονών Σέρχιο Ράμος (Ρεάλ Μαδρίτης)
Ο θρυλικός αρχηγός της «βασίλισσάς» αν και 34 ετών βρίσκεται στο καλύτερο σημείο της καριέρας του. Μάλιστα έχει προσθέσει στο παιχνίδι του το σκοράρισμα, σπάνιο στοιχείο για κεντρικό αμυντικό.

35 χρονών Κριστιάνο Ρονάλντο (Γιουβέντους)
Όπως και με τον Μέσι το ίδιο ισχύει και για τον Ρονάλντο. Έχει αλλάξει τον τρόπο που παίζει και αυτός είναι ο λόγος που στα 35 του διαπρέπει και σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

36 χρονών Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς (Ζενίτ)
Με μια τεράστια καριέρα ο Σέρβος αμυντικός κρατιέται ακόμα στα 36 του, ενώ μεταξύ άλλων μετρά κοντά στις 600 εμφανίσεις όλα αυτά τα χρόνια.

37 χρονών Ντάνι Άλβες (Σάο Πάολο)
Θρύλος για το άθλημα ο ακραίος μπακ Ντάνι Άλβες, ο οποίος έχει μετακομίσει στη χώρα του τη Βραζιλία. Εκεί έχει μεταμορφωθεί σε 10αρι και ακόμα χαρίζει στιγμές μαγείας όπως έκανε όλα αυτά τα χρόνια.

38 χρονών Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς (Μίλαν)
Και εκεί που όλοι λένε πως δεν μπορείς να παίζεις σε τοπ επίπεδο μετά από κάποια ηλικία, έρχεται ο Ζλάταν για να τους βγάλει όλους λάθος. 38 χρονών «βγάζει» μάτια και ακόμα συνεχίζει…

Keywords
Τυχαία Θέματα