Οι ημερομηνίες εμβολιασμού για κάθε ηλικία στην Κύπρο (ΠΙΝΑΚΕΣ)

Τον οδικό χάρτη για τους εμβολιασμούς κατά της νόσου COVID19, παρουσίασε την Παρασκευή  (16/04),  η Αναπληρώτρια Διευθύντρια Ιατρικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας, Όλγα Καλακούτα, κατά τη διάρκεια διάσκεψης Τύπου.

Μέχρι την Πέμπτη (15/4), είχαν ολοκληρωθεί 202.441 εμβολιασμοί, οι 145.357 αφορούσαν πρώτη δόση και 57.084 αφορούσαν τη δεύτερη δόση.  Έχουν καλυφθεί εμβολιαστικά με πρώτη δόση, η πλειονότητα, 10.934 άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός 745 ατόμων τα οποία είναι κατ’ οίκον κλινήρη.

Σύμφωνα με την Αναπληρώτρια Διευθύντρια Ιατρικών

Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας, «έχουμε προχωρήσει με τον εμβολιασμό ατόμων άνω των 65. Έχουμε καλύψει μέχρι στιγμής το μεγαλύτερο κομμάτι που αφορά τις ευπαθείς ομάδες με προηγούμενα ανοίγματα της Πύλης και έχουμε ξεκινήσει σε άλλες ηλικιακές ομάδες ατόμων κατά των 65 χρονών».  Είπε ότι ξεκίνησε ο εμβολιασμός σε κλειστές δομές, με τους πρώτους εμβολιασμούς να έχουν γίνει σε Πουρνάρα και Κοφίνου.

Σε σχέση με τις παραδόσεις εμβολίων, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει το Υπουργείο Υγείας μέχρι στιγμής αναμένεται να ληφθούν σύνολο 500.340 δόσεις του εμβολίου της Pfizer μέχρι το τέλος Ιουνίου, 6.000 – 8.400 δόσεις του εμβολίου της Moderna μέχρι το τέλος Απριλίου, 75.050 δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca μέχρι την πρώτη εβδομάδα Μαΐου και 2.400 εμβόλια του μονοδοσικού Janssen μέχρι τέλος Απριλίου.

Αναφερόμενη στον προγραμματισμό είπε ότι θα ενταθούν τα ανοίγματα της Πύλης Εμβολιασμού ώστε να μην παρατηρηθεί καθυστέρηση. Την Κυριακή, ανέφερε, θα ανοίξει η Πύλη για άτομα ηλικίας 64 – 67. Είναι άτομα, πρόσθεσε, στα οποία είχε δοθεί και στο παρελθόν η δυνατότητα να εμβολιαστούν και πρόθεση είναι σταδιακά να καλύψουμε και τις πιο πάνω ηλικίες για ακόμα μια φορά. Όχι μόνο, εξήγησε, επειδή μας το ζητούν και υπάρχει ενδιαφέρον, αλλά επίσης επειδή είναι σημαντικό να έχουμε μια ψηλή εμβολιαστική κάλυψη.

Ως Κύπρος, συνέχισε η κ. Καλακούτα, έχουμε μια από τις πιο υψηλές εμβολιαστικές καλύψεις στα άτομα άνω των 80 (85 – 86%) και στα άτομα άνω των 70 (σχεδόν 80%), προσθέτοντας ότι «αυτό πρέπει να στοχεύσουμε και για άτομα άνω των 60 ετών». 

Ενημέρωσε ότι τη Δευτέρα θα ανοίξει η Πύλη Εμβολιασμών για άτομα ηλικίας 51 – 52 χρονών, την Τετάρτη για άτομα ηλικίας 49 – 50 χρονών και την Παρασκευή για άτομα ηλικίας 47 – 48 χρονών. Στόχος είναι την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου να έχουν καλυφθεί οι άνω των 40 χρονών και έπειτα να αρχίσει ο εμβολιασμός των ατόμων κάτω των 40 ετών.

Διαβάστε επίσης:

Κύπρος: Δείτε ανά ηλικία τον μήνα εμβολιασμού – Αναλυτικά και οι παραλαβές

Εμβόλια/Κύπρος: 131 αναφορές παρενεργειών–Οι περισσότερες αφορούσαν την Pfizer

Keywords
Τυχαία Θέματα