Οι απόδημοι ενημερώθηκαν για το υλικό που έχουν στη διάθεση τους

Για τα ψυχαγωγικά και ενημερωτικά προγράμματα του ΡΙΚ και για το ενημερωτικό και φωτογραφικό υλικό του ΓΤΠ, που έχουν στη διάθεση τους οι απόδημοι ενημερώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης, οι συμμετέχοντες στα συνέδρια των αποδήμων από την Διευθύντρια του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών Σόφη Μιχαηλίδου και τον Πρόεδρο του ΔΣ του ΡΙΚ Θανάση Τσόκκο.

Η Διευθύντρια του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών Σόφη Μιχαηλίδου αφού διατύπωσε την άποψη ότι η τίποτε δεν είναι ισχυρότερο της δύναμης

των ανθρώπων, πρόσθεσε ότι το ΓΤΠ αναπτύσσει σύγχρονες μεθόδους επικοινωνίας προκειμένου να επιτελέσει το έργο του, που είναι η εφαρμογή της στρατηγικής της Κυβέρνησης, με στόχο η Κύπρος να πάει ψηλότερα.

Αναφερόμενη στα αρχεία του Γραφείου Τύπου είπε ότι υπάρχει καταγραφή ιστορικών γεγονότων 140 χρόνων σε 1 εκατομμύριο σελίδες, προσθέτοντας ότι το φωτογραφικό αρχείο περιλαμβάνει μισό εκατομμύριο φωτογραφίες. Πρόσθεσε επίσης ότι υπάρχει αρχείο ανακοινωθέντων από το 1962.

Η κ. Μιχαηλίδου ενημέρωσε ακόμα τους απόδημους ότι το ΓΤΠ διεκπεραιώνει τις εκστρατείες της κυβέρνησης τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό και ανέφερε πως οι εκθέσεις φωτογραφίας που επίσης διοργανώνει είναι στη διάθεση των οργανώσεων ομογενειακών οργανώσεων.

Η Διευθύντρια του ΓΤΠ είπε ακόμα ότι σε συνεργασία με τις πρεσβείες της Κυπριακής Δημοκρατίας, το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε η Κύπρος να είναι παρούσα στον ευρωπαϊκό χώρο και τα ευρωπαϊκά τεκταινόμενα.

Η κ. Μιχαηλίδου ζήτησε τη συνεργασία των αποδήμων για αξιοποίηση του διεθνούς Τύπου στην προώθηση των κυπριακών ζητημάτων και τους ενημέρωσε ότι το περιοδικό «Η Κύπρος μας» μετεξελίχθηκε σε ένα καινούργιο news letter που θα εκδίδεται κάθε δύο μήνες και θα το λαμβάνουμε ηλεκτρονικά.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΡΙΚ Θανάσης Τσόκκος είπε πως η δημόσια ραδιοτηλεόραση, ως μοντέλο στην ΕΕ, έχει σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει και ο ρόλος αυτός έχει επιβεβαιωθεί από τα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Πρόσθεσε ότι για το ΡΙΚ το κάθε ετήσιο συνέδριο των αποδήμων είναι μια ευκαιρία να γίνει απολογισμός στην υλοποίηση των υπεσχημένων και ενημέρωσε τους συνέδρους ότι το τελευταίο χρόνο το ΡΙΚ μπήκε δυναμικά στο χώρο του διαδικτύου με νέα ιστοσελίδα από 1η Ιουνίου, ικανοποιώντας αίτημα των Κυπρίων της διασποράς.

Στην ιστοσελίδα προσφέρεται το τρέχων πρόγραμμα της τηλεόρασης ΡΙΚ1 και ΡΙΚ 2, και του ραδιοφώνου και για τις χώρες με τις οποίες η Κύπρος έχει διαφορά ώρας, το πρόγραμμα του Ρικ θα διατηρείται στην ιστοσελίδα για τις επόμενες 15 ημέρες ώστε οι ενδιαφερόμενοι να μπορούν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα που τους αφορά το χρόνο που επιλέγουν.

Το ΡΙΚ για πρώτη φορά δίνει στα χέρια των Κυπρίων της διασποράς ένα εργαλείο για ενημέρωση και ψυχαγωγία, είπε ο κ. Τσόκκος αναφέροντας ότι το ενδιαφέρον των χρηστών διαδικτύου για την ιστοσελίδα είναι πρωτόγνωρο για τα κυπριακά δεδομένα και από την 1η Ιούνη μέχρι τώρα έχει προσελκύσει 170.000 επισκέπτες.

Οι σύνεδροι τήρησαν μονόλεπτη σιγή στη μνήμη του Ανδρέα Σοφοκλέους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα