Ο Βρετανός ΥΠΑΜ στο σκάνδαλο σεξουαλικής παρενόχλησης

Ο Υπουργός Άμυνας της Βρετανίας Μάικλ Φάλον είναι το νεότερο και πιο βαρύ, μέχρι στιγμής, όνομα που εμπλέκεται στο διογκούμενο σκάνδαλο σεξουαλικών παρενοχλήσεων και ανάρμοστης συμπεριφοράς από Βρετανούς πολιτικούς.

Πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Sun κατονομάζει τον υπουργό ως τον άνδρα που πριν από 15 χρόνια είχε βάλει το χέρι του στο γόνατο της γνωστής δημοσιογράφου Τζούλια Χάρτλεϊ-Μπριούερ κατά τη διάρκεια δείπνου στο πλαίσιο του συνεδρίου του Συντηρητικού Κόμματος.

Η δημοσιογράφος είχε αναφερθεί στο περιστατικό χωρίς να κατονομάσει τον κ. Φάλον. Μετά από την αποκάλυψη της ταυτότητάς του, η κα Χάρτλεϊ-Μπριούερ είπε ότι τον είχε επιπλήξει εκείνη τη στιγμή σε αυστηρό ύφος, λέγοντάς του ότι αν το ξανάκανε θα τον γρονθοκοπούσε στο πρόσωπο. Πρόσθεσε ότι η ίδια θεωρεί το θέμα λήξαν, καθώς δεν αισθάνθηκε «στο ελάχιστο αναστατωμένη».

Παρόλα αυτά, μέσα στη γενικότερη ατμόσφαιρα δυσπιστίας και έκπληξης που έχει δημιουργηθεί στο Γουέστμινστερ από τις συνεχείς αποκαλύψεις περί σεξουαλικών παρενοχλήσεων από βουλευτές και υπουργούς, συνεργάτες του κ. Φάλον παραδέχθηκαν ότι εκείνος ήταν ο πολιτικός με την ανάρμοστη συμπεριφορά στο περιστατικό με τη δημοσιογράφο το 2002.

Εκπρόσωπός του δήλωσε: «Είχε απολογηθεί όταν το περιστατικό συνέβη πριν από 15 χρόνια και τόσο η Τζούλια όσο και εκείνος θεωρούν το θέμα λήξαν».

Την ίδια ώρα, μετά από το Συντηρητικό και το Εργατικό Κόμμα που φέρονται να εξετάζουν καταγγελίες σε βάρος βουλευτών τους και το Εθνικό Κόμμα Σκωτίας SNP επιβεβαίωσε ότι διεξάγει έρευνα για καταγγελίες σε βάρος δύο βουλευτών του για σεξουαλική παρενόχληση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα