Ο Βασιλιάς είναι εδώ! Πέρασε στον 31ο τελικό σε Grand Slam!

Ο "Βασιλιάς είναι εδώ!

Το απέδειξε κόντρα στο μεγάλο του αντίπαλο τον Ράφαελ Ναδάλ.Ο Ρότζερ Φέντερερ επικράτησε στον ημιτελικό του Wimbledon  με 3-1 σετ του Ναδάλ και πέρασε στο μεγάλο τελικό όπου τον περιμένει ήδη ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Ελβετός σταρ πήρε τη νίκη με 7-6,1-6,6-3 και 6-4 και έβαλε πλώρη για ακόμα μία κατάκτηση Grand Slam.Ο ημιτελικός άρχισε με ένα σετ που

δεν έλεγε να τελειώσει,καθώς κανένας από τους δύο δεν έχασε το σερβίς του, με αποτέλεσμα ο Φέντερερ να πάρει το πρώτο σετ στο τάι μπρέικ.Στο δεύτερο σετ ο Ναδάλ εμφανίστηκε εμφανώς καλύτερος δεν άφησε περιθώρια στον Ελβετό και πήρε το δεύτερο σετ με το επιβλητικό 6-1.

Εκεί όλοι πίστευαν πως ο Ισπανός τενίστας πήρε τα πάνω του,όμως ο 37χρονος τενίστας επέστρεψε δυναμικά και κατέκτησε το τρίτο σετ με 3-1.Το τέταρτο σετ ξεκίνησε όπως και το τρίτο με τον Φέντερερ ανεβασμένο και να προηγείται με 5-3 και να έχει ματς πόιντ.Ο νούμερο δύο στον κόσμο όμως δεν τα παράτησε και έκανε το 5-4 βάζοντας πίεση στον αντίπαλο του.

Στο τελευταίο game ο Ναδάλ τα έδωσε όλα για την ισοφάριση που θα έστελνε το παιχνίδι στα 7 game είχε την ευκαιρία να το κάνει,χωρίς ωστόσο να τα καταφέρνει μιάς και ο Φέντερερ εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που του δόθηκαν να τελειώσει τον αγώνα και το έκανε παίρνοντας το σετ με 6-4 που του έδωσε την πρόκριση στον τελικό.

Ο 37χρονος Ελβετός προκρίθηκε για 12η φορά στην καριέρα του στον τελικό του Wimbledon, όπου θα διεκδικήσει την Κυριακή (16:00) τον 9ο τίτλο του (8-3), με αντίπαλο τον Novak Djokovic.

Ισοφάρισε το ρεκόρ με τους περισσότερους τελικούς σε ένα Grand Slam, που ήταν οι 12 του Nadal στο Roland Garros, ενώ συνολικά έφτασε τους 31 τελικούς σε Grand Slam διοργανώσεις, βελτιώνοντας το κορυφαίο ρεκόρ, που ήταν ήδη δικό του και την Κυριακή θα διεκδικήσει τον 21ο Grand Slam τίτλο του.

Αν ο Federer φύγει από το Wimbledon με τον τίτλο, θα προσπεράσει τον Nadal στο Νο. 2 της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά αν ηττηθεί από τον Djokovic, τότε ο Ισπανός θα διατηρηθεί στη 2η θέση, μπροστά από τον Ελβετό.

One step closer to a 31st Grand Slam final...@RogerFederer takes the lead after winning the third set 6-3#Wimbledon pic.twitter.com/GPRlmcx1sM

Wimbledon (@Wimbledon) July 12, 2019
Keywords
Τυχαία Θέματα