Ο Τραμπ δεν θα παραστεί στο Φόρουμ για την Ειρήνη

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα βρεθεί το Σάββατο στο Παρίσι για τους εορτασμούς των 100 ετών από τη λήξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, όμως δεν θα συμμετάσχει την Κυριακή στο Φόρουμ για την Ειρήνη που οργανώνεται με πρωτοβουλία του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Ο ιστορικός Ζιστίν Βες, ένα από τα μέλη της ομάδας που οργανώνει αυτό το φόρουμ, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο Τραμπ θα απουσιάσει, σε αντίθεση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ

Πούτιν που σκοπεύει να δώσει το παρών.

Δεκάδες αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων αναμένονται αυτό το Σαββατοκύριακο στο Παρίσι για τους εορτασμούς του ενός αιώνα από την ανακωχή. Το πρωί της Κυριακής είναι προγραμματισμένη μια τελετή στην Αψίδα του Θριάμβου ενώ το απόγευμα πολλοί από τους υψηλούς προσκεκλημένους θα παραστούν στο Φόρουμ του Παρισιού για την Ειρήνη.

Οι συμμετέχοντες σκοπεύουν να ζητήσουν τη διατήρηση της πολυμέρειας στις διεθνείς υποθέσεις, η οποία αμφισβητείται τα τελευταία χρόνια από ορισμένους ηγέτες, όπως ο Τραμπ, που εκτιμά ότι θα υπερασπιστεί καλύτερα τα συμφέροντα της χώρας του ακολουθώντας μια διμερή προσέγγιση. «Ο στόχος είναι να πούμε ότι υπάρχουν τόσες πολλές δυνάμεις στο διεθνές σύστημα –κράτη, μη κυβερνητικές οργανώσεις, ιδρύματα, διανοούμενοι, εταιρείες και άλλοι– που εκτιμούν ότι μας χρειάζεται ένας κόσμος με κανόνες, ένας κόσμος ανοιχτός και πολυμερής και ότι αυτός ο κόσμος πρέπει να ανασυνταχθεί και να υπερασπιστεί τον εαυτό του», τόνισε ο Βες. «Αν αυτοί που δεν αγαπούν την πολυμέρεια δεν έρθουν, δεν είναι και πολύ σοβαρό», πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα