Ο Σύνδ. Ερασιτεχνών Αλιέων Ελ. Αμμοχώστου καθάρισε τον βυθό στην Αγία Τριάδα

Σε καθαρισμό του αλιευτικού καταφυγίου Αγίας Τριάδας στο Παραλίμνι, προέβησαν σήμερα μέλη ο Σύνδεσμος Ερασιτεχνών Αλιέων Ελεύθερης Αμμοχώστου.

Συγκεκριμένα μέλη του Συνδέσμου, σε συνεργασία με τον Δήμο Παραλιμνίου και το Τμήμα Αλιείας, καθάρισαν τον βυθό στο αλιευτικό καταφύγιο αλλά και γύρω από αυτό, από ελαστικά αυτοκίνητων, μπάζα και άλλα υλικό που ρίχνονται στην θάλασσα, με τον Δήμο Παραλιμνίου να παραχωρεί skip για τοποθέτηση των ανευρεθέντων.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Παραλιμνίου, Θεόδωρος Πυρίλλης, ανέφερε

ότι «ο εθελοντισμός στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα και ορισμένες ενέργειες, όπως του Συνδέσμου Ερασιτεχνών Αλιέων Ελεύθερης Αμμοχώστου, είναι καλοδεχούμενες, αφού αποτελούν ένα λιθαράκι στην προσπάθεια που γίνεται για να διασώσουμε το περιβάλλον, να κάνουμε τον τόπο μας καλύτερο και να δώσουμε την ευκαιρία στα παιδιά μας να έχουν μέλλον».

Ο Δήμαρχος εξέφρασε «θερμές ευχαριστίες» προς τον Σύνδεσμο, γιατί, όπως εξήγησε, «είναι πολύ δύσκολο τέτοιες μέρες, μέρες διακοπών, ορισμένα άτομα να αφιερώνουν ώρες από το χρόνο τους για να προβαίνουν σε τέτοιου είδους εκστρατεία καθαριότητας, η οποία έχει βγάλει αντικείμενα που δεν έπρεπε να υπάρχουν μέσα στην θάλασσα».

«Θα πρέπει όλοι να σκεφτόμαστε δέκα φορές προτού πετάξουμε αντικείμενα, είτε στην θάλασσα είτε στην ξηρά, γιατί αφ’ενός πρέπει κάποιος να τα μαζέψει και αφ’ ετέρου δεν θέλουμε ό,τι πετάγεται να καταλήξει στο σώμα μας, μέσω της τροφικής αλυσίδας είτε ψαριών, είτε πουλιών είτε άλλων ζώων», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο Πασχάλης Αδάμου, Πρόεδρος του συνδέσμου, ανέφερε ότι «ο σύνδεσμος πραγματοποιεί εκδηλώσεις καθαρισμού του περιβάλλοντος, στα πλαίσια των οποίων περιλαμβάνεται και η σημερινή για καθαρισμό στο αλιευτικό καταφύγιο της Αγίας Τριάδας. Κάθε χρόνο διοργανώνουμε εκδηλώσεις καθαρισμού είτε στην θάλασσα, είτε στο λιμάνι είτε για καταπολέμηση του λαγοκέφαλου, αφού πιστεύουμε πως με τις συγκεκριμένες εκδηλώσεις συμβάλλουμε και βοηθούμε στο να έχουμε το θαλάσσιο περιβάλλον μας καθαρό».

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Αδάμου είπε πως «ο Σύνδεσμος έχει γύρω στα 40 – 45 μέλη, ωστόσο συνεχώς εγγράφονται νέα αφού ο Σύνδεσμος που προηγουμένως ήταν μόνο για την Αγία Τριάδα, έχει επεκταθεί και στην ελεύθερη Αμμόχωστο. Στο αλιευτικό καταφύγιο υπάρχουν περίπου 100 βάρκες εκ των οποίων οι 10 – 12 ανήκουν σε επαγγελματίες ψαράδες και οι υπόλοιπες σε ερασιτέχνες».

Σε άλλη ερώτηση, απάντησε πως «σήμερα έχουμε εντοπίσει στο βυθό πάρα πολλά πράγματα, κυρίως ελαστικά αυτοκινήτων που πέφτουν από τα πλάγια των σκαφών όπου τα τοποθετούν οι ιδιοκτήτες τους για να μην κτυπούν σε διπλανές βάρκες ή στην ακτή».

Ταυτόχρονα, εξέφρασε «θερμές ευχαριστίες τόσο στον Δήμο Παραλιμνίου όσο και στο Τμήμα Αλιείας που στηρίζουν την σημερινή πρωτοβουλία του Συνδέσμου για καθαρισμό του βυθού στο αλιευτικό καταφύγιο Αγίας Τριάδας».

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα