Ο Σάββας Πουρσαϊτίδης σκιαγραφεί το προφίλ του Ιωάννη Κωστή

Για τον ποδοσφαιριστή του στη Νέα Σαλαμίνα, Ιωάννη Κωστή, που έχει κλείσει στον Ολυμπιακό, τοποθετήθηκε σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις ο προπονητής του Σάββας Πουρσαϊτίδης.

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο Σάββας Πουρσαϊτίδης στον ελληνικό ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΠΟΡ FM 94,6» για τον Ιωάννη Κωστή. Ο Ελλαδίτης τεχνικός ανέλυσε τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του 19χρονου μέσου, την εξέλιξή του από τη δεύτερη

στην πρώτη ομάδα και τη μεταγραφή του στους «ερυθρόλευκους».

Για τον Κωστή: «Μιλάμε για ένα παιδί 19 ετών. Όχι ότι είναι μικρός, αλλά όχι και με τόση εμπειρία για τη δημοσιότητα που έχει πάρει το θέμα της μεταγραφής του. Έμενα προσωπικά δεν με είχε βοηθήσει ο ντόρος που είχε γίνει μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού. Ό,τι έχει καταφέρει, το έχει καταφέρει με την αξία του. Δεν του χαρίστηκα, έδειξε μεγάλο θράσος και δούλεψε. Είναι καταπληκτικό παιδί. Όταν ανέλαβα το 2017, ήταν στη Β ομάδα, ευνοήθηκε από το κακό υλικό που υπήρχε τότε και εισηγήθηκα, μαζί με μερικούς ακόμα παίκτες, να ανέβει στην πρώτη ομάδα και τον παρακολουθούσαμε κάθε μέρα. Πήρε δύναμη, μυϊκή μάζα και δικαίως βρίσκεται στην πρώτη ομάδα και κάνει πολύ καλή πορεία».

Για τα στοιχεία του χαρακτήρα του: «Είναι ευγενικό παιδί και χαμηλών τόνων. Διαχειρίζεται μια χαρά τη δημοσιότητα. Είναι ένα παιδί που του λες πέντε και καταλαβαίνει έξι, ποδοσφαιρικά. Είναι παιδί με νεύρο, με θράσος, είτε παίξει με τη Μπαρτσελόνα είτε με μικρότερη ομάδα. Δεν αγχώνεται εύκολα. Του αρέσει αυτό που κάνει και θεωρώ ότι έχει πολύ μέλλον».

Για τον αν έχει μιλήσει μαζί του: «Έχω μιλήσει μαζί του, είναι μια κατάσταση που είχα περάσει κι εγώ, του είπα κάποια πράγματα να τον βοηθήσω, του είπα να μην χρωστάει σε κανέναν χάρη. Έχει φτάσει εδώ δικαίως».

Για την πορεία του: «Ήταν τυχερός που εκείνη την εποχή η ομάδα δεν είχε καλό υλικό και αναγκάστηκα να διώξω ποδοσφαιριστές. Ο βοηθός μου, Χριστόδουλος Χριστοδούλου, ήταν εκείνος που γνώριζε τους νεαρούς. Όποιος μπορεί προχωρά, ο χώρος του ποδοσφαίρου είναι σκληρός. Ο Κωστή το άξιζε. Πέρυσι έδειξε αρκετά καλά στοιχεία και φέτος θεωρείται πρωτοκλασάτος και βασικό στέλεχος της ομάδας».

Για τη θέση που αγωνίζεται: «Μπορεί να αγωνιστεί στον χώρο του κέντρου, box to box, 8αρι, που μπορεί να αμυνθεί καλά, αλλά και στο σκοράρισμα και στο κράτημα της μπάλας. Σίγουρα μπορεί να παίξει και πίσω από τους επιθετικούς, ανάλογα με την τακτική του κάθε προπονητή».

Keywords
Τυχαία Θέματα