Ο Ρουί Κόστα ανέλαβε την προεδρία της Μπενφίκα

Ο Ρουί Κόστα είναι ο νέος πρόεδρος της Μπενφίκα μετά την παραίτηση του Λουίς Φελίπε Βιέιρα και ο 34ος συνολικά που αναλαμβάνει τη διοίκηση του πορτογαλικού συλλόγου.

Νέα εποχή για την Μπενφίκα επίσημα και από την Κυριακή (10/10), με την ομάδα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου να περνάει στα χέρια του Ρουί Κόστα, ενός θρύλου του πορτογαλικού Ποδοσφαίρου, ο οποίος υπηρέτησε ως παίκτης την ομάδα για 11 χρόνια (από τις ακαδημίες της Μπενφίκα) και στη συνέχεια παρέμεινε για ακόμα 13 χρόνια από το πόστο του γενικού διευθυντή.

Ο

49χρονος Πορτογάλος κέρδισε τις εκλογές με το συντριπτικό 84.8%, που αντιστοιχεί σε περισσότερες από 40.000 ψήφους, με τον Φρανσίσκο Μπενίτεθ να έρχεται δεύτερος.

Υπενθυμίζεται ότι πρώην πρόεδρος του συλλόγου, Λουίς Φελίπο Βιέιρα, συνελήφθη τον Ιούλιο από τις Αρχές στο πλαίσιο έρευνας για φερόμενη φορολογική απάτη και ξέπλυμα χρήματος.

Στις πρώτες του δηλώσεις ως ο νέος πρόεδρος των "αετών" τόνισε: "Αναλαμβάνω τη μεγαλύτερη ευθύνη της ζωής μου. Ξέρω την ευθύνη που έχω στους ώμους μου. Είναι μια ημέρα που με κάνει πολύ υπερήφανο. Δεν θα είμαι πρόεδρος για διασκέδαση, αλλά για όλους τους φίλους της Μπενφίκα. Εκτίμησα την υποστήριξη όλων και δεν περιφρονώ αυτούς που δεν με ψήφισαν. Μου άρεσε που προσέγγισα 40.085 ψηφοφόρους. Είναι εξαιρετικό. Είναι σημαντικό για εμένα, για τον Μπενίτεθ και για αυτόν τον σύλλογο. Η μεγάλη νίκη είναι ότι η Μπενφίκα πέτυχε μια συντριπτική νίκη με 40.085 ψηφοφόρους. Η Μπενφίκα είναι πολύ ζωντανή".

Keywords
Τυχαία Θέματα