Ο ΠτΔ ευχαρίστησε τη ΣΕΚ για «υπεύθυνη στάση»

Τις ευγνώμονες ευχαριστίες εκ μέρους της Πολιτείας για την υπεύθυνη στάση του συνδικαλιστικού Κινήματος στην αντιμετώπιση της μεγάλης οικονομικής κρίσης που πέρασε η Κύπρος, εξέφρασε προς τη ΣΕΚ, ο υποψήφιος για επανεκλογή Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σε επίσκεψή του στη ΣΕΚ,

συνοδευόμενος από την Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα και την Εκτελεστική Επιτροπή της ΣΕΚ.

Σε δηλώσεις του, ανέφερε ότι "είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε σωρεία θεμάτων, που άπτονται εργασιακών θεμάτων και όχι μόνο, όπως π.χ. η ανάγκη συνεπούς υλοποίησης των προνοιών για τη συντομότερη δυνατή και εντός των χρονοδιαγραμμάτων υλοποίηση του Γενικού Σχεδίου Υγείας, τα θέματα της αδήλωτης εργασίας, τα θέματα της ανάπτυξης, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί η ανεργία, τα θέματα των Ταμείων Προνοίας, αλλά και σωρεία άλλων δράσεων που ανέλαβε η Κυβέρνηση, προκειμένου να βελτιώσει τις συνθήκες εργασίας, αλλά και γενικότερα των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, μέσα από το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΕΕΕ) ή άλλα επιμορφωτικά προγράμματα, για τα οποία η Κυβέρνηση έχει διαθέσει 100 εκατομμύρια προκειμένου 25,000 άνεργοι να τύχουν της αναγκαίας κατάρτισης, έτσι ώστε ευκολότερα να ενταχθούν στην εργασία".

Είπε ότι διαβεβαίωσε τη συνδικαλιστική οργάνωση, τον Γ.Γ. και την Εκτελεστική Επιτροπή για "την ετοιμότητά μας να είμαστε σε ανοικτό διάλογο προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα όποια εκκρεμούντα προβλήματα, όπως πράξαμε μέχρι σήμερα, που -οφείλω να ομολογήσω- είχαμε μια εξαιρετική συνεργασία με το σύνολο των συνδικαλιστικών οργανώσεων. Ιδιαίτερα, ευρισκόμενος στα γραφεία της ΣΕΚ, δεν μπορώ παρά να εξάρω τον ρόλο που η ΣΕΚ διαδραμάτισε αυτή την περίοδο, που μας έφερε να αποκαθιστούμε την αβεβαιότητα που υπήρχε, να βρισκόμαστε πια σε ρυθμούς ανάπτυξης, ίσως τους υψηλότερους στην Ευρώπη, και τη σταθερότητα που δημιουργείται για πάρα πέρα ανάπτυξη και αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων ακόμα υπάρχουν".

Από την πλευρά του, ο Γ.Γ. της ΣΕΚ Ανδρέας Μάτσας, χαρακτηρίζοντας τη συνάντηση ως ιδιαίτερα σημαντική, ανέφερε ότι κατά τη διάρκειά της, έγινε αξιολόγηση της πορείας εφαρμογής σειράς πολιτικών σε ό,τι αφορά τη ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και της γενικότερης κοινωνικοοικονομικής πολιτικής. Είπε ότι κατατέθηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή το μνημόνιο θεμάτων και πολιτικών παρεμβάσεων της ΣΕΚ, όπως έγινε και με τους υπόλοιπους υποψηφίους για την προεδρία της Δημοκρατίας, σε μια προσπάθεια να αναδείξουν τον ρόλο και τη σημασία του συνδικαλιστικού κινήματος και ιδιαίτερα της ΣΕΚ σε ό,τι αφορά την ομαλή λειτουργία των εργασιακών σχέσεων στον τόπο μας.

"Είχαμε τη δυνατότητα με τον κ. Πρόεδρο", συνέχισε ο κ. Μάτσας, "να ανταλλάξουμε απόψεις πάνω σε θέματα που αφορούν την περαιτέρω επαναρρύθμιση της αγοράς εργασίας, την ανάδειξη του ρόλου των συλλογικών συμβάσεων, την ανάγκη για μια συγκροτημένη φορολογική μεταρρύθμιση, η οποία να περιορίζει την επιβάρυνση στην εργασία και να προωθεί θέματα πράσινης φορολογίας, ενώ την ίδια στιγμή αναδείξαμε την ανάγκη οριστικής εφαρμογής του Γενικού Σχεδίου Υγείας στο πλαίσιο των τεθέντων χρονοδιαγραμμάτων".

Η συνάντηση αυτή, έδωσε τη δυνατότητα να τοποθετηθούμε πάνω σε ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος και προβληματισμού, σε μια προσπάθεια να μεγιστοποιήσουμε τη δυνατότητα περαιτέρω πολιτικής και συνδικαλιστικής παρέμβασης, συμπλήρωσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα