Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε ομάδα νέων από Κύπρο, Ελλάδα και Αίγυπτο

Η Τουρκία δεν συνεργάζεται, δεν εφαρμόζει και δεν υλοποιεί τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, αντιθέτως, προσπαθεί με κάθε τρόπο να δημιουργήσει νέα τετελεσμένα, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, απευθυνόμενος στην ομάδα νέων από Κύπρο, Ελλάδα

και Αίγυπτο, την οποία δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, στο πλαίσιο του Προγράμματος ΝΟΣΤΟΣ.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος δέχθηκε την ομάδα νέων, στην παρουσία του Επιτρόπου Προεδρίας Φώτη Φωτίου, αφού τους καλωσόρισε θερμά είπε, μεταξύ άλλων, πως «ένα όραμα όταν κτίζαμε τη συνεργασία, ήταν το πώς αξιοποιείται, πέραν των άλλων δυνατοτήτων που δίνονται μέσα από τις τριμερείς συνεργασίες, η σταθερότητα και η συνεργασία σε σωρεία θεμάτων, όπως η Ενέργεια, η Τεχνολογία, η Εκπαίδευση, το Εμπόριο, ο Τουρισμός».

Σημείωσε ότι  «ένα από τα οράματα ήταν πώς να έχουμε, χάρη της κύριας επιδίωξης, που είναι η συνεργασία και η ειρήνη στην περιοχή, τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη και για τους διαμένοντες στη Διασπορά», ανέφερε.

Επίσης, πρόσθεσε πως «το όραμα ήταν -με τη βοήθεια πάντοτε του Επιτρόπου Προεδρίας- να δούμε πώς αξιοποιούμε, πέραν τους επιχειρηματικού κόσμου, τους νέους που αποτελούν το μέλλον, μέσα από τις χώρες διαμονής τους για να συνεισφέρουν στον κοινό στόχο».

Εξέφρασε την ελπίδα ότι κατά την παραμονή της η ομάδα νέων στην Κύπρο θα δει από κοντά «και την επικρατούσα, δυστυχώς, κατάσταση στην Κύπρο, που εδώ και 47 χρόνια, το ένα τρίτο του εδάφους της κατέχεται από την Τουρκία, η οποία δεν συνεργάζεται και δεν εφαρμόζει, δεν υλοποιεί τα ψηφίσματα των ΗΕ».

«Αντιθέτως», συμπλήρωσε, «προσπαθεί με κάθε τρόπο να δημιουργήσει νέα τετελεσμένα».

«Πέραν του να γίνετε αυτόπτες μάρτυρες της διαχωριστικής νεκρής ζώνης και των συρματοπλεγμάτων, όμως, θα γνωρίσετε τον πολιτισμό, τις βαθιές ρίζες και τις παραδόσεις που συνδέουν τις χώρες μας», είπε.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ακόμη ότι «είμαστε κράτη με πολιτισμό χιλιάδων ετών και οι ρίζες αυτές είναι ο συνδετικός κρίκος», ανάμεσα στις τρεις χώρες, οι οποίες συνδέονται με άρρηκτους δεσμούς φιλίας.

Ευχήθηκε, τέλος, «καλή παραμονή, δημιουργική συνεργασία και τα καλύτερα για τις τρεις χώρες και τους λαούς μας».

Παρουσιάζοντας τους νέους της ομάδας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Επίτροπος Φωτίου είπε, μεταξύ άλλων, ότι το Πρόγραμμα ΝΟΣΤΟΣ εγκαινιάστηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου με τη συμμετοχή των Προέδρων των τριών χωρών, σημειώνοντας ότι τα παιδιά που αποτελούν την ομάδα, ήδη, έχουν επισκεφθεί και τις άλλες δύο χώρες της τριμερούς συνεργασίας.

Πρόσθεσε ότι οι περισσότεροι είναι Αιγυπτιώτες με κυπριακές και ελλαδικές ρίζες, καθώς και παιδιά της Διασποράς, που επιθυμούν να γνωρίσουν τον Πολιτισμό και την Ιστορία των τριών χωρών.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πρόεδρος, Δημοκρατίας, Κύπρο Ελλάδα, Αίγυπτο,proedros, dimokratias, kypro ellada, aigypto