Ο. Κουλλά: Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν

Μαγικές λύσεις στην οικονομία δεν υπάρχουν, ο δρόμος και τα διλήμματα είναι δύσκολα αλλά προχωράμε βήμα-βήμα με σοβαρότητα, ανέφερε ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Ονούφριος Κουλλά, στην ομιλία του ενώπιον της ολομέλειας Βουλής για τον κρατικό προϋπολογισμό 2019.

Ο κ. Κουλλά απαντώντας στην ισοπεδωτική κριτική, όπως την χαρακτήρισε, του ΑΚΕΛ, είπε ότι οι μαγκιές

της Βουλής οδήγησαν στο κούρεμα και είπε ότι επί διακυβέρνησης Χριστόφια δημιουργήθηκε ύφεση και ελλείμματα, κοινωνικά παντοπωλεία, φτώχια, φορολογίες και περικοπές ενώ με την παρούσα κυβέρνηση υπήρξε μείωση της ανεργίας, της φτώχειας και της ανισότητας, ανάπτυξη και πλεονάσματα και η πορεία προς το μέλλον είναι αισιόδοξη. Κατηγόρησε το ΑΚΕΛ ότι είναι εμπόδιο στην πρόοδο και τις μεταρρυθμίσεις και είπε ότι η κυβέρνηση απορρίπτει τον νεοφιλελευθερισμό και τον κρατισμό και είναι υπέρ του κοινωνικού φιλελευθερισμού και παραδέχεται την ίδια ώρα ότι δεν έλυσε όλα τα προβλήματα αλλά δεν κρατά το μαγικό ραβδί.

Είπε ότι προτάσεις υπάρχουν πολλές αλλά η μαγκιά είναι να κάνει κάποιος ιεράρχηση των αναγκών με βάση τους περιορισμένους πόρους. Πρέπει, συνέχισε, να αντισταθούμε στον λαϊκισμό για να μην πάμε πίσω στις κακές πρακτικές του παρελθόντος και στις μεταρρυθμίσεις χρειάζεται η συναίνεση όλων για να έχουμε προοπτικές για το μέλλον. Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Κουλλά είπε πως ο προϋπολογισμός προνοεί ψηλή ανάπτυξη, νέα έργα, αύξηση απασχόλησης, μείωση του ψηλού δημόσιου χρέους και έχει στοχευμένες δαπάνες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα