Ο γιος του Μπιν Λάντεν παντρεύτηκε κόρη αεροπειρατή διδύμων πύργων

Την κόρη του Αιγύπτιου Μοχάμεντ Άττα, του επικεφαλής των αεροπειρατών της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, παντρεύτηκε ο γιος του Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Την είδηση για τον γάμο επιβεβαίωσαν στη βρετανική εφημερίδα Guardian οι ετεροθαλείς αδελφοί του πρώην αρχηγού της Αλ Κάιντα.

Ο Αχμάντ κι ο Χασάν αλ Ατάς είπαν ότι, κατά τη γνώμη τους, ο 29χρονος Χάμζα Μπιν Λάντεν

έχει αναλάβει θέση στα ανώτερα κλιμάκια της τρομοκρατικής οργάνωσης και σκοπεύει να εκδικηθεί τον θάνατο του πατέρα του, που σκοτώθηκε από τα πυρά Αμερικανών κομάντος τον Μάιο του 2011 στο κρησφύγετό του στο Αμποταμπάντ του Πακιστάν.

Ο Χάμζα είναι γιος του Οσάμα και μιας από τις τρεις γυναίκες του που έχουν απομείνει εν ζωή, της Χαϊρίγια Σαμπάρ. Μετά τον θάνατο του πατέρα του έχει απευθύνει εκκλήσεις για ιερό πόλεμο κατά της Δύσης και θεωρείται υπαρχηγός του νυν επικεφαλής της Αλ Κάιντα, του Αιγύπτιου Αϊμάν Αλ Ζαουάχρι.

«Ακούσαμε ότι παντρεύτηκε την κόρη του Μοχάμεντ Άττα. Δεν είμαστε σίγουροι πού βρίσκεται, ίσως στο Αφγανιστάν», είπε ο θείος του, ο Αχμάντ αλ Ατάς.

Ένας άλλος γιος του Οσάμα, ο Χαλίντ, σκοτώθηκε στην ίδια επιδρομή των Αμερικανών κομάντος στο Αμποταμπάντ, ενώ ο τρίτος, ο Σαάντ, σκοτώθηκε πριν από εννέα χρόνια στο Αφγανιστάν, σε επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους. Από επιστολές που φέρεται να έγραψε ο Οσάμα και βρέθηκαν στο σπίτι του στο Πακιστάν, προκύπτει ότι προόριζε τον Χάμζα για διάδοχό του στην ηγεσία της Αλ Κάιντα.

Πηγή: iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα