Ο γιός του Μπιν Λάντεν ορκίστηκε εκδίκηση κατά των ΗΠΑ

Ένας από τους γιούς του Οσάμα Μπιν Λάντεν, ο Χαμζα Μπιν Λάντεν, ορκίστηκε εκδίκηση ενάντια στις ΗΠΑ, για τη δολοφονία του πατέρα του.

Με ένα οπτικογραφημένο μήνυμα διάρκειας 21 λεπτών, με τίτλο"We Are All Osama", το οποίο δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο από την Al-Qaeda,

ο Χάμζα Μπιν Λάντεν έδωσε υπόσχεση ότι θα συνεχιστεί ο πόλεμος κατά των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, μέσω των ομάδων αγωνιστών της οργάνωσης σε όλο τον κόσμο.

Ως γνωστό ο Οσάμα Μπιν Λάντεν δολοφονήθηκε το 2011, κατά τη διάρκεια μυστικής επιχείρησης των δυνάμεων των ΗΠΑ και ενώ διέμενε στην κρυψώνα του στο Πακιστάν.

«Θα συνεχίσουμε να σας κτυπάμε με συγκεκριμένους στόχους εντός της χώρας σας αλλά και εκτός, ως απάντηση στην καταπίεση που ασκείτε στους λαούς της Παλαιστίνης, του Αφγανιστάν, της Συρίας, του Ιράκ, της Υεμένης, της Σομαλίας και όλων των υπόλοιπων μουσουλμανικών χωρών, οι οποίες δεν γλύτωσαν από εσάς», δήλωσε ο Χάμζα.

«Η εκδίκηση δεν θα είναι μόνο για τον Οσάμα, αλλά για όλους όσους τον υπερασπίζονται και πιστεύουν σε όσα πρεσβεύει και στο Ισλάμ», συνέχισε ο γιος του Μπιν Λάντεν.

Θα μπορούσε ο Χάμζα Μπιν Λάντεν να είναι ο νέος ηγέτης της Al-Qaeda;

Ο γιος Μπιν Λάντεν, είναι τώρα γύρω στα 25 και ήταν στο πλευρό του πατέρα του στο Αφγανιστάν πριν από τις επιθέσεις 9/11 στις ΗΠΑ και παρέμεινε στο πλευρό του και κατά τη διάρκεια που βρισκόταν στο Πακιστάν, σύμφωνα με τη δεξαμενή σκέψης Brookings.

Από πέρυσι παρατηρείται μια προσπάθεια του νέου ηγέτη Ayman al-Zawahiri να προωθήσει τον νεαρό Μπιν Λάντεν, καθώς προσφέρει μια πιο νεανική δυνατή φωνή στην οργάνωση, που μπορεί να εμπνεύσει τα νέα μέλη και να δώσει μια άλλη δυναμική στους αγώνες της.

Για πολλούς ο Χάμζα αποτελεί τεράστιο κίνδυνο, καθώς έχει τη δυνατότητα να εμπνεύσει αλλά και να συνδέσει το όνομα του με αυτό του ιδρυτή της Al-Qaeda, κάτι το οποίο θα προσδώσει τεράστια δυναμική στην οργάνωση για να ξεκινήσει ενδεχομένως νέα κτυπήματα ανά τω παγκόσμιο.

Πηγή : Independent

Keywords
Τυχαία Θέματα