«Ο Γιάννης είναι... τέρας»: Ο Ρικ Καρλάιλ βγάζει το καπέλο στον «Greek Freak»

Οι ανεβασμένοι Ντάλας Μάβερικς ταξιδεύουν στο Μιλγουόκι, για να αντιμετωπίσουν τους Μπακς και ο Ρικ Καρλάιλ έχει μια μεγάλη πρόκληση στον ορίζοντα: να μην δώσει στον Γιάννη Αντετοκούνμπο την δυνατότητα να δράσει στο ανοιχτό γήπεδο.

Η ψυχολογία βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα στο στρατόπεδο των Ντάλας Μάβερικς. Η ομάδα του Τέξας έχει... ρολλάρει, μετρώντας πλέον 4 διαδοχικές νίκες. Η τελευταία ήταν εμφατική, απέναντι στους Σάρλοτ Χόρνετς. Κι αυτό γιατί οι «Μαβς» κυριάρχησαν και επικράτησαν πιο εύκολα απ' όσο δείχνει το τελικό 93-104.

Στον ορίζοντα όμως υπάρχει

ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Και αυτό εκτός έδρας και πιο συγκεκριμένα στο Μιλγουόκι, κόντρα στους εξίσου φορμαρισμένους Μπακς, του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Η πρόκληση είναι μεγάλη για την ομάδα του Ρικ Καρλάιλ, κάτι που γνωρίζει πολύ καλά ο έμπειρος κόουτς.

Φυσικά, σε πρώτο πλάνο βρίσκεται το μαρκάρισμα του back to back MVP του ΝΒΑ. Ο «Greek Freak» είναι το Α και το Ω στην επίθεση των Μάβερικς, κάτι που σημαίνει πως ο περιορισμός του, στα 48 λεπτά του αγώνα, μόνο εύκολη υπόθεση δεν μπορεί να θεωρηθεί.

Ο 61χρονος προπονητής από τη Νέα Υόρκ καταστρώνει τα πλάνα του ,ε σκοπό η άμυνα της ομάδας του να είναι στα επιθυμητά επίπεδα. «Ο Γιάννης είναι σπουδαίος παίκτης. Θεέ μου, είναι δύο φορές MVP του ΝΒΑ, αμυντικός της σεζόν», είπε αρχικά, απαντώντας στο SDNA, για να περιγράψει όσο πιο παραστατικά μπορεί τον Γιάννη, μέσα σε έξι λέξεις. «Ο τύπος είναι το απόλυτο... τέρας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ποιο είναι το πλάνο για το μαρκάρισμά του; Την απάντηση έδωσε ο ίδιος λέγοντας πως «θα πρέπει να έχουμε συνεχώς 2 και 3 παίκτες αφοσιωμένους στο μαρκάρισμά του για να μην μπορέσει να τρέξει προς το καλάθι μας. Είναι μεγάλη δουλειά αυτή που έχουμε μπροστά μας. θα κάνουμε το καλύτερο. Έχουμε το πλάνο μας, θα καταστρώσουμε κι άλλα πλάνα στη συνέχεια. Θα κάνουμε το καλύτερο και ανυπομονούμε για αυτή την πρόκληση».

Η άμυνα είναι το σημείο αναφοράς στο παιχνίδι των Μάβερικς, μαζί φυσικά με τον Λούκα Ντόντσιτς. Κι αυτό διότι όπως επεσήμανε «η βελτίωση έρχεται από την άμυνά μας. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Κάποιος είπε πως είμαστε δεύτεροι στο defensive rating, κάτι που δεν το είχα συνειδητοποιήσει, αλλά είναι ένα ακόμα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση». Για τους Μάβερικς άλλωστε έπαιξε μεγάλο ρόλο ο τρόπος συμπεριφοράς στο πίσω κομμάτι του παρκέ, προκειμένου να βρουν τρόπους να δράσουν στην επίθεση. Δίνοντας την μπάλα στον Λούκα, φυσικά. 

«Κατά τις τελευταίες 2 εβδομάδες με τα πρωτόκολλα λόγω κορωνοϊού και όλα αυτά τα θέματα προσπαθούμε να είμαστε αιχμηροί στο παρκέ», είπε, για να εστιάσει για ακόμα μια φορά στην επιρροή που έχει στο παιχνίδι των πρωταθλητών του 2011 ο Σλοβένος πλέι μέικερ «Ο Λούκα Ντόντσιτς είναι ο τύπος που τρέχει το παιχνίδι μας και εμείς προσπαθούμε να βρίσκουμε τρόπους να σταματάμε τον αντίπαλο και να του δίνουμε τη μπάλα», τόνισε.

Προφανώς και το έργο της άμυνας των Μάβερικς είναι πολύ δύσκολο απέναντι στον MVP του ΝΒΑ. Η άμυνα της ομάδας θα «δοκιμαστεί» για τα καλά. Όμως η εικόνα των τελευταίων 4 αγώνων έχει δείξει πως αντέχει τις προκλήσεις, όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος!

Πηγή: sdna.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα