«Ο Απόλλωνας ήταν μια ιδιαίτερη, αλησμόνητη εμπειρία»

Μαρσέιγ, Λάτσιο, Σαχτάρ, Μπενφίκα, Τσέλσι. Οι αντίπαλοι της Φρανκφούρτης καθ’ οδόν για τα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ την περίοδο 2018/19 ήταν σύλλογοι με βαριά φανέλα, πλούσια τροπαιοθήκη και τακτικοί θαμώνες του Τσάμπιονς Λιγκ.

Και όμως! Στους άκρως αφοσιωμένους οπαδούς της ομάδας, που την ακολούθησαν μαζικά ανά την ευρωπαϊκή της περιοδεία και κέρδισαν πλειάδα εγκωμιαστικών αναφορών από την UEFA, χαραγμένος στη μνήμη έμεινε ο Απόλλωνας και το παιχνίδι

της 8 Νοεμβρίου 2018 στην Κύπρο.

«Ο σκληρός πυρήνας του συνδέσμου μας ήταν παρών σε κάθε παιχνίδι του Γιουρόπα Λιγκ. Στη Μασσαλία, μολονότι το παιχνίδι έγινε κεκλεισμένων των θυρών. Στη Λισαβόνα, όπου μας είχαν τοποθετήσει ανάμεσα στους οπαδούς της Μπενφίκα. Στη Ρώμη, όπου κόντρα σε όλες τις αντιξοότητες τύχαμε εξαιρετικής συμπεριφοράς στην περιοχή, όπου διανυκτερεύσαμε. Ακόμη και στο Χάρκοβο, όπου η κατάσταση έγινε επικίνδυνη λόγω των χούλιγκανς. Εκεί το σκηνικό δεν ήταν καθόλου ωραίο.

Μας αρέσει να ταξιδεύουμε. Όλοι αγαπάμε την Άιντραχτ, αλλά και τις ξένες πόλεις, το φαγητό, τις απολαύσεις και τον πολιτισμό. Γι’ αυτό και ο Απόλλωνας έχει μείνει χαραγμένος στη μνήμη όλων μας.

Η Κύπρος αποδείχθηκε μια ιδιαίτερα όμορφη εμπειρία. Το απόγευμα μια μέρα πριν τον αγώνα, το περάσαμε μαζί με τους ντόπιους στην παλιά πόλη σε μια τυπική κυπριακή βραδιά, ενώ την επόμενη μέρα όλοι οι οργανωμένοι οπαδοί πωλούσαμε αναμνηστικά της ομάδας σε όσους είχαν ταξιδέψει στην Κύπρο. Πέντε χιλιάδες οπαδοί της Φρανκφούρτης κυκλοφορούσαν στην πόλη με το έμβλημα και τα χρώματα της ομάδας.

Στο γήπεδο είχαμε έναν εντός έδρας αγώνα. Το δικό μας μπλοκ ακουγόταν σαφώς πιο δυνατά από αυτό του Απόλλωνα. Ήμασταν όλοι μαζί σε μια γωνιά, το γιορτάσαμε και πανηγυρίσαμε και τη νίκη (σ.σ. 3-2). Συνολικά μια άκρως επιτυχημένη εμπειρία», παραδέχτηκε στη BILD ο 54χρονος Μάρκους Γκρούμπλερ.

Keywords
Τυχαία Θέματα