Ρεάλ: Το 6-0 επί του ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ αποδεικνύεται η εξαίρεση στον κανόνα

Για δεύτερη συναπτή χρονιά μετά το three-peat στο Τσάμπιονς Λιγκ η Ρεάλ Μαδρίτης αποκλείστηκε στη φάση των 16 της διοργάνωσης. Μετά τον Άγιαξ την περασμένη περίοδο η σκυτάλη πέρασε στη Μάντσεστερ Σίτι, η οποία άφησε εκτός νυμφώνος τους «μερένγκες» με δύο ήττες.

Μοιραία για τη «βασίλισσα της Ευρώπης» αποδείχθηκαν τα λάθη του Ραφαέλ Βαράν, ο οποίος με τον Μιλιτάο στο πλάι του ήταν μια διαρκής πηγή κινδύνων για την άμυνα της ομάδας -σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει, όταν παίζει στο πλευρό του ο Σέρχιο Ράμος.

Ο αρχηγός της Ρεάλ, όμως, ήταν

τιμωρημένος στη χθεσινή αναμέτρηση και αυτό κόστισε στη Ρεάλ την ήττα-αποκλεισμό. Είχε προηγηθεί στη φάση των ομίλων της τρέχουσας περιόδου η εκτός έδρας ήττα με 3-0 από την Παρί, ενώ την περασμένη σεζόν η Ρεάλ είχε συντριβεί εντός έδρας από τον Άγιαξ (1-4), στο δεύτερο παιχνίδι της φάσης των 16.

Στη φάση των ομίλων της σεζόν 2018/19 οι «μερένγκες» εν τη απουσία του κόσμου είχε ηττηθεί και στις δύο αναμετρήσεις με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (0-1 εκτός, 0-3 εντός), ενώ ένα χρόνο νωρίτερα (την περίοδο 2017/18) ηττήθηκε 3-1 εντός έδρας στα προημιτελικά από τη Γιουβέντους που παραλίγο να ανατρέψει το 0-3, με το οποίο είχε χάσει στο Τορίνο.

Παρόμοιο σκηνικό έλαβε χώρα και στη φάση των 16 τη σεζόν 2014/15, όταν μετά το εκτός έδρας 2-0 επί της Σάλκε η Ρεάλ ηττήθηκε χωρίς τον Ράμος 4-3 στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

Με άλλα λόγια, από τα πιο επτά πιο πρόσφατα παιχνίδια της στο Τσάμπιονς Λιγκ χωρίς τον 34χρονο άσο της η «βασίλισσα της Ευρώπης» έχασε τα έξι. Το μοναδικό παιχνίδι που κέρδισε ήταν αυτό στο ΓΣΠ με τον ΑΠΟΕΛ, στη φάση των ομίλων την περίοδο 2017/18 (6-0). Η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα…

Keywords
Τυχαία Θέματα