Ο Αντρέας έγινε ο φύλακας «άγγελος» οικογένειας που ζούσε σε άθλιες συνθήκες

Πραγματική και ανιδιοτελής προσφορά. Αυτή είναι η πρόταση που με την οποία μπορείς να μεταφέρεις τα όσα προσφέρει η διαδικτυακή ομάδα «Αγκαλιάζω με αγάπη».


Για το έργο της ομάδας «Αγκαλιάζω με αγάπη» έχουμε όλοι ακούσει και δει πολλά. Άνθρωποι προσφέρουν ο ένας στον άλλο με ρουχαλάκια για παιδάκια που οι γονείς τους δεν έχουν την οικονομική ευχέρεια να προσφέρουν, ηλεκτρικές συσκευές, έπιπλα, τρόφιμα και άλλα πολλά δίνονται, χωρίς αντάλλαγμα.

Κανείς δεν μπορεί όμως να μείνει ασυγκίνητος σε ανάρτηση

που έγραφε «μάνα με το ανήλικο παιδί της, κατοικούσε σε πετρόκτιστο, ετοιμόρροπο σπίτι, το όποιο κτίστηκε πριν από 100 χρόνια» και ζητούσε βοήθεια.

Και στη συνέχεια συμπλήρωνε «σπίτι χωρίς στέγη με πρόχειρες κατασκευές από τσίγκους και ξύλα (από την οποία στέγη, φίδι βρήκε πρόσβαση και απείλησε τη ζωή του παιδιού), χωρίς πατώματα, τρύπιους τοίχους, επικίνδυνες πρόχειρες ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, κουζίνα και μπάνιο (τα οποία στεγάζονται εκτός οικίας) χωρίς νερό». 

Οι εικόνες και τα βίντεο από το σπίτι στο χωριό Δορά στη Λεμεσό,  στην ανάρτηση, ήταν ακόμη πιο δυνατές, ώστε να διερωτηθεί κανείς  πως γίνεται άνθρωποι και παιδιά να ζουν σε τέτοιο περιβάλλον. Μια εταιρεία κατασκευών, δεν σκέφτηκε στιγμή περισσότερο,  και αποφάσισε να βοηθήσει αφιλοκερδώς την μονογονική οικογένεια, φτιάχνοντας το σπίτι από την αρχή.

Το δύσκολο έργο της ανακαίνισης του σπιτιού ανέλαβε ο εθελοντής, Ανδρέας Τομάζου και η εταιρεία του  Toumazou &Mitsiggas Developer’s, ο οποίος μίλησε στο SigmaLive έστειλε δυνατά μηνύματα προς όλους μας.

«Ενημερώθηκα από τη σελίδα ότι έψαχναν εργολάβους για να φτιάξουν το σπίτι αλλά ήταν όλα μάταια αφού όλοι όσοι ενδιαφέρθηκαν ήθελαν να πληρωθούν.

Όταν άκουσα τις άθλιες συνθήκες που μεγάλωνε ένα 13χρονο κοριτσάκι συγκινήθηκα και είπα θα αναλάβω αυτό το έργο για να ζήσει και αυτό το παιδί όπως τα υπόλοιπα παιδιά. Από τη μέρα που ξεκινήσαμε να φτιάχνουμε το σπίτι και το δικό της δωμάτιο καθημερινά χαμογελά».

«Το σπίτι πήρε το δρόμο για την παράδοση του και υπολογίζω σε δύο εβδομάδες θα είναι έτοιμο για να το χαρεί η μικρή Μαρία».

«Ας βοηθάμε όλο τον κόσμο που όντως μας έχει πραγματική ανάγκη και ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά.Δεν πετάμε τίποτα από το σπίτι υπάρχουν οικογένειες που τα έχουν ανάγκη», το μήνυμα του Αντρέα προς όλους μας.

Το «Αγκαλιάζω με αγάπη» αγκαλιάζει ανθρώπους που το έχουν ανάγκη

Εδώ και δύο χρόνια σχεδόν η Μαρία Αντωνίου, η οποία διαχειρίζεται την σελίδα, αφιερώνει χωρίς δισταγμούς και κανένα προσωπικό όφελος, το προσωπικό της χρόνο για να βοηθήσει συνανθρώπους μας.

Μέσα σ΄αυτό το διάστημα είδε πολλά. Όχι όμως παρόμοιο μ΄αυτό το οποίο ανέλαβε να φέρει εις πέρας ο Αντρέας και η ομάδα του.

«Η ιστορία έφτασε κοντά μας πριν από πέντε περίπου μήνες. Είχα πει θυμάμαι εκείνες τις ημέρες ότι η ομάδα και οι εθελοντές μας είχαν αναλάβει την διεκπεραίωση εργασιών σε δύο άλλα σπίτια και φαινόταν δύσκολο να γίνει κάτι. Όμως επικοινώνησε μαζί μας ο Αντρέας.

Ο μονοψήφιος αριθμός χρημάτων που δόθηκε από το κράτος, δεν ήταν αρκετός. Στο σπίτι δεν υπήρχαν πρίζες. Η τουαλέτα- αν μπορεί κάποιος να την χαρακτηρίσει έτσι- βρισκόταν εκτός σπιτιού. Ταβάνι δεν υπήρχε. Μάλιστα, όποιος έβλεπε το σπίτι έλεγε ότι θα ήταν καλυτέρα να το ρίξουμε κάτω και να κτιστεί από την αρχή. Ήταν αδιανόητο να σκεφτώ πως μπορούν μια μάνα και το 13χρονο κοριτσάκι της να ζουν σ΄αυτό το σπίτι, είπε μιλώντας στο SigmaLive η κα Αντωνίου.

Ο Αντρέας και η ομάδα του-πέντε συνολικά πρόσωπα- για να βρίσκονται κοντά στο σπίτι, μένουν εδώ και μέρες στο σχολείο του χωριού.
«Θέλει πολύ δύναμη για να αφήσεις το σπίτι σου και να μείνεις για τρεις βδομάδες μακριά με σκοπό να προσφέρεις και μάλιστα εθελοντικά», σχολίασε συγκινημένη η κα Αντωνίου.

Αυτό που βοήθησε στην επισκευή του σπιτιού, ήταν τα πρώτα χρήματα που έλαβε η οικογένεια από το κράτος. Αυτά χρησιμοποιήθηκαν για τα υλικά. Ωστόσο, η κα Μαρία κάνει έκκληση πως όλους που θέλουν να βοηθήσουν να προσφέρουν υλικά οικοδομής.

Η Μαρία και ο Αντρέας έγιναν φύλακες άγγελοι μιας μονογονιακής οικογένειας και για εμάς φωτεινό παράδειγμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα