Ντόρος στα κατεχόμενα με Τατάρ και Αρικλί που δεν φορούσαν μάσκα

Οι δύο νέοι θάνατοι στα κατεχόμενα λόγω Covid 19, τα νέα περιοριστικά μέτρα σε τοπικό επίπεδο και η επαναλειτουργία των σχολείων, καθώς και το τί πρέπει να γίνει για να διεξαχθούν οι «βουλευτικές εκλογές» είναι τα κύρια θέματα στον τ/κ Τύπο σήμερα.



Η «Αβρούπα» (Ευρώπη) με τίτλο «Ο νεαρότερος θάνατος από Covid 19» γράφει ότι ο 40χρονος από την Κυθρέα που υπέκυψε χθες στον ιό, είναι το νεαρότερο θύμα της πανδημίας στα κατεχόμενα. Αλλού

γράφει ότι βάνδαλοι έκοψαν το κεφάλι από το άγαλμα του Κεμάλ Τουντς στην κατεχόμενη Κώμη Κεπήρ που τοποθετήθηκε το 2011 μαζί με το άγαλμα του Οσμάν Μπαλικτσίογλου. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην δήλωση της «προέδρου» του «ανωτάτου εκλογικού συμβουλίου» για την ημερομηνία των «βουλευτικών» που πρέπει να ανακοινωθεί πριν τον Απρίλιο.

Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού) με τίτλο «Ένταση για το κλείσιμο (λοκντάουν)» γράφει ότι οι «δήμαρχοι» Λαπήθου και Καραβά κάλεσαν τον «υπουργό υγείας» επιτόπου για να του εξηγήσουν τα μέτρα που οι ίδιοι ήθελαν για την περιοχή, να επιβληθεί δηλαδή τοπικό λοντάουν μιας και τα κρούσματα είναι πάρα πολλά. Αλλού αναφέρεται στους δύο άνδρες που υπέκυψαν χθες στην εντατική όπου νοσηλευόταν με κορωνοϊό. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στον «εκλογικό νόμο» που πρέπει να αλλάξει για να γίνουν οι «βουλευτικές εκλογές».

Η «Χαβαντίς» (Είδηση) με τίτλο «Όποιος κατάλαβε μπράβο του!» γράφει για αποφάσεις που θα συζητηθούν της επιτροπής επιδημιολόγων, ειδικά για τα σχολεία στην περιοχή Αγίου Επίκτητου Κερύνειας μέχρι την Βασίλεια, ενώ οι χαρτοπαικτικές λέσχες είναι ανοικτές. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η κατάσταση είναι πολύ κακή και αναφέρεται στα τελευταία δύο θύματα του κορωνοϊού που είναι μικρότεροι σε ηλικία από τους προηγούμενους, 56 και 40 ετών. Αλλού γράφει ότι το «ανώτατο εκλογικό συμβούλιο» επεσήμανε και πάλι ότι με την υφιστάμενη νομοθεσία δεν μπορούν να γίνουν «εκλογές».

Η «Κίπρις» (Κύπρος) με τίτλο «Το κράτος κερδίζει εκατομμύρια από τις άδειες» γράφει ότι οι άδειες κυκλοφορίας στα κατεχόμενα αντί για μια φορά ετησίως, περιοδικά εντός του χρόνου και όπως γράφει, το πρώτο 10μηνο του 2020 το ψευδοκράτος εισέπραξε 34 εκ ΤΛ (3,7 εκ ευρώ). Αλλού αναφέρει ότι αρχίζει σήμερα ξανά η εκπαίδευση στα σχολεία. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε δηλώσεις της «προέδρου» του «ανωτάτου εκλογικού συμβουλίου» ότι η ημερομηνία των «βουλευτικών εκλογών» πρέπει να καθορισθεί πριν τον Απρίλιο.

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη) με τίτλο «Ανευθυνότητα» γράφει ότι τις αντιδράσεις του κόσμου προκάλεσαν επισκέψεις και κομματικές συγκεντρώσεις στην παρουσία είτε του Ερσίν Τατάρ, είτε του Ερχάν Αρικλί, όπου οι δύο «αξιωματούχοι» θεάθηκαν χωρίς μάσκα, χωρίς να τηρούνται οι αποστάσεις. Αλλού γράφει ότι οι «δήμαρχοι» Λαπήθου και Καραβά ζητούν τοπικό λοκντάουν με ελεγχόμενες εισόδους – εξόδους αλλά και κλειστά τα καζίνο στην περιοχή. Σε άλλο θέμα αναφέρεται επίσης στις δηλώσεις της Ναρίν Σιεφίκ Φερντί για τις «βουλευτικές εκλογές», πότε και πώς μπορούν να γίνουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα