Ντόμινο φρίκης από Μεταξά:"Την έβλεπα, τη σκότωνα, ένιωθα ωραία"

Πρωτοφανής για τα κυπριακά χρονικά και όχι μόνο είναι η φρικιαστική δράση του Νίκου Μεταξά, του πρώτου κατά συρροή δολοφόνου της Κύπρου.

Δυο μήνες ήταν αρκετοί για να αποκαλυφθούν τα εγκλήματα που διέπραξε σε λιγότερο από δυο χρόνια.

Πηγές από την ανακριτική ομάδα που χειρίστηκε την υπόθεση κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο που δεν συναντά κανείς καθημερινά. Μια προσωπικότητα που δεν αντιστοιχίζεται ούτε και με παρόμοια εγκληματική φυσιογνωμία του τόπου.

Ο Μεταξάς διαθέτει, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, και το βασικό χαρακτηριστικό, του επαγγελματία ψεύτη δηλαδή, το οποίο καταγράφεται στη βιβλιογραφία των κατά συρροήν δολοφόνων.

Από το 2016 ο Μεταξάς ακολούθησε ένα ματωμένο ντόμινο, σκοτώνοντας γυναίκες οι οποίες ήρθαν στη χώρα μας για ένα καλύτερο αύριο. Όπως αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην απόφαση, διέπραξε 7 φόνους σε λιγότερο από δυο χρόνια. Σύμφωνα με τα γεγονότα, όλα τα θύματα είναι αλλοδαπές γυναίκες. Πέντε γυναίκες ήρθαν για να εργαστούν στη χώρα μας και αντ’ αυτού βρήκαν τον θάνατο με τον πιο βάναυσο τρόπο. Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι όλα τα θύματα του Μεταξά σκοτώθηκαν με τον ίδιο τρόπο, από τα ίδια του τα χέρια.

Μέσα από τις ανακριτικές καταθέσεις του κατά συρροή δολοφόνου διαφαίνεται η αλληλουχία της φρίκης: από την πρώτη δολοφονία και μετά, κάθε θύμα του τού θύμιζε το προηγούμενο. Πρώτα του θύματα, η Λίβια και η Έλενα Ναταλία Μπουνέα. «Ήθελα να δώσω λύτρωση στο παιδί», είπε όταν εξήγησε γιατί προέβη στην διπλή δολοφονία. Είχε κατά νου ότι δήθεν η Λίβια εξέδιδε το παιδί της και γι’ αυτό είχε «παρέμβει».

Η Μαρικάρ θα πάρει σειρά και θα σκοτωθεί από τα χέρια του Μεταξά στο σπίτι του, μετά από ερωτική συνεύρεση που είχαν οι δυο τους. «Τη σκότωσα γιατί μου θύμιζε τη Λίβια», είπε. Ακολούθως, την τοποθέτησε σε ταξιδιωτική βαλίτσα και την έριξε στην Κόκκινη Λίμνη.

Η Μαίρη Ρόουζ και το 6χρονο αγγελούδι της ακολούθησαν το φονικό ένστικτό του, για να καταλήξουν δολοφονημένες η μια στο φρεάτιο του Μιτσερού και η άλλη στη Λίμνη Μεμί.

Ο Μεταξάς προέβαλε αντιφατικούς ισχυρισμούς σε ό,τι αφορά τη δεύτερη διπλή δολοφονία. Η πρώτη του εκδοχή ήταν ότι προσπάθησε να σώσει το κοριτσάκι.

Έπειτα από μερικά 24ωρα, όμως, ομολόγησε ότι τις σκότωσε από μίσος και παίρνοντας εκδίκηση διότι και η Ρόουζ, όπως ισχυρίστηκε, εξέδιδε το παιδί της.

«Δεν ξαναένιωσα τόσο άδειος και χαμένος. Σκεφτόμουν τα παιδιά μου αν πάω φυλακή», είπε.

Δεν δέχθηκε να γίνει έρμαιο των αρρωστημένων ορέξεών του η Κάτχα Ανού και βρήκε τραγικό θάνατο στα χέρια του. Αυτό ομολόγησε στους ανακριτές ο 35χρονος, ο οποίος ανέφερε ότι την σκότωσε σε χώρο ανοικτά της Επαρχίας Λευκωσίας, ενώ βρίσκονταν στο αυτοκίνητό του. Προηγουμένως ο 35χρονος βιντεογραφούσε τα όσα αποτρόπαια εκτυλίσσονταν εντός του οχήματος, όταν σε ανύποπτο χρόνο η Ανού αντέδρασε.

«Δεν είχα σεντόνι, ήταν μέρα. Θυμήθηκα το πεδίο βολής στην Ορούντα και πήγα και την έριξα εκεί», ανέφερε.

Η επιβεβαίωση της ταυτότητας ενός κατά συρροή δολοφόνου έρχεται μέσα από την κυνική ομολογία του για τη δολοφονία της Αριάν. «Την έβλεπα την ώρα που τη σκότωνα. Ερχόταν στον νου μου η Μαίρη Ρόουζ και ένιωθα ωραία…». Με την Αριάν συνομίλησε μέσω Badoo και διευθέτησαν συνάντηση στο σπίτι του. Δήλωσε ότι προτού τη σκοτώσει με τα ίδια του τα χέρια, είχε «θολώσει».
 

Keywords
Τυχαία Θέματα