Ντοκιμαντέρ για τον «Σιδερένιο» ήρωα των Τρούλλων (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα νέο ντοκιμαντέρ μικρού μήκους για τη ζωή και τη δράση του ήρωα της ΕΟΚΑ Ανδρέα Σουρουκλή, είδε το φως της δημοσιότητας, με δημιουργό τον δημοσιογράφο του Αντ1 Χρυσόστομο Σουρκούνη.

Το ντοκιμαντέρ με τίτλο «ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΟΥΡΟΥΚΛΗΣ - Ο ΗΡΩΑΣ ΤΩΝ ΤΡΟΥΛΛΩΝ» έκανε πρεμιέρα

της Κυριακή (1/8) μετά το τέλος του μνημόσυνου του ήρωα στο Σωματείο του Σουρουκλή Τρούλλων.

Μέσα από το ντοκιμαντέρ παρουσιάζεται η ζωή του ηρώα της ΕΟΚΑ, Ανδρέα Σουρουκλή, αλλά και τα όσα διαδραματίστηκαν στην ενέδρα κατά των Άγγλων κατακτητών στην Σαμερή, την 1η Αυγούστου  1958.

Για τα όσα διαδραματίστηκαν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την ενέδρα, μιλούν, η αδελφή του ήρωα Παναγιώτα Σουρουκλή, οι συναγωνιστές του Χρύσανθος Κυριάκου και Χρίστος Κουλουμπρής αλλά και ο εκπαιδευτικός και σύζυγος της αδελφή του ήρωα Αργύρης Οικονόμου, στον οποίο είναι αφιερωμένο το ντοκιμαντέρ, καθώς πρόσφατα έφυγε από την ζωή.

Παράλληλα μέσα από τα λόγια αυτών των ανθρώπων μαθαίνουμε ποιος ήταν ο Ανδρέας Σουρουκλής. Ένας ασυμβίβαστός νέος ο οποίος έτρεφε απεριόριστη αγάπη για την πατρίδα του και την Ελλάδα, συμβάλλοντας με κάθε δυνατό τρόπο στο εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ.

Χαρακτηριστικό της φλόγας απελευθέρωσης που έκαιγε μέσα του, ήταν το γεγονός ότι το τραγικό εκείνο βράδυ της ενέδρας οι συναγωνιστές του δεν ήθελαν να λάβει μέρος καθώς ήταν οικογενειάρχης.

Ωστόσο, αυτός επέμενε, γράφοντας το όνομα του με τα πιο χρυσά γράμματα στην ιστορία του τόπου μας.

Δείτε το ντοκιμαντέρ:

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ντοκιμαντέρ, Ανδρέα Σουρουκλή, Τρούλλων ΒΙΝΤΕΟ,ntokimanter, andrea souroukli, troullon vinteo