Νικόλας: Έτοιμος για δημιουργία φορέα και κούρεμα δανείων

Έτοιμος να προχωρήσει στη δημιουργία ενός νέου φορέα διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων, δηλώνει ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νικόλας Παπαδόπουλος, τονίζοντας ότι μέσω αυτού του φορέα αναμένεται να υπάρξει «κούρεμα» δανείων, κάτι το οποίο αναμένεται να βοηθήσει και τις τράπεζες.

Μιλώντας στην εκπομπή «Όλα στο φως» του Ράδιο Πρώτο, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι αν δεν γίνει ο φορέας, θα υπάρξει ανάγκη για κεφάλαια στις τράπεζες.

Σύμφωνα

με τον κ. Παπαδόπουλο, αυτός ο φορέας θα στηρίξει τόσο τον Συνεργατισμό όσο και τον κόσμο και τα κυπριακά νοικοκυριά, λέγοντας ότι διαφωνεί με όσους «αποφάσισαν πρόσφατα» ότι οι Κύπριοι είναι κακοπληρωτές ή στρατηγικοί κακοπληρωτές.

Τόνισε δε ότι υπάρχει «διαφορά φιλοσοφίας» με την Κυβέρνηση Αναστασιάδη, λέγοντας ότι αυτή «όχι μόνο δεν προτείνει λύσεις, αλλά δεν αναλαμβάνει και την ευθύνη».

Σε σχέση με δηλώσεις του που έκαναν λόγο για αναξιοπιστία του Προέδρου Αναστασιάδη και διαβεβαιώσεις ότι ο ίδιος, ως Πρόεδρος, δεν πρόκειται ποτέ να πει «δεν είναι δική μου ευθύνη», σημειώνοντας ότι θα είναι δική του ευθύνη να δοθούν λύσεις στα προβλήματα των πολιτών και στην παρατήρηση ότι αυτό ακούγεται κάπως σαν «δεσμεύομαι», ο κ. Παπαδόπουλος απάντησε αρνητικά, λέγοντας ότι δεν συμφωνεί με τον ΠτΔ.

«Διαφωνώ με τον Πρόεδρο Αναστιάδη όταν λέει ότι το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων (ΜΕΔ) δεν αφορά την Κυβέρνησή του, αλλά μόνο τις τράπεζες. Θεωρώ ότι έστω και μια οικογένεια να κινδυνεύει να χάσει το σπίτι της υπό το βάρος των δανείων, των κουρεμάτων και της ανεργίας που ζούμε τα τελευταία χρόνια, μας αφορά όλους και αυτή είναι μια βασική διαφορά στην προσέγγιση των προβλημάτων των πολιτών», είπε, λέγοντας ότι ο ίδιος θα αναλάβει την ευθύνη και θα προωθήσει λύσεις σε συνεργασία με τους ανεξάρτητους θεσμούς.

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη στο ProedrikesLive.com

Keywords
Τυχαία Θέματα