Νέος μεγαλομέτοχος για την Τράπεζα Κύπρου

Νέος μεγαλομέτοχος ανακοινώθηκε σήμερα από την Τράπεζα Κύπρου μέσω του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου (LSE), αλλά και μέσω του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ).

Πρόκειται για την εταιρία TD Asset Management Inc. που εδρεύει στο Τορόντο του Καναδά κατέχει 446,2 εκ. μετοχές της Τρ. Κύπρου αντιπροσωπεύοντας το 5,24% του μετοχικού της κεφαλαίου.

Εν τω μεταξύ, μόλις χθες η Τράπεζα

ανακοίνωσε τέσσερις μεγαλομετόχους της οι οποίοι κατέχουν, πέραν του 3% του μετοχικού της κεφαλαίου ο καθένας, γεγονός που γεννά αισιοδοξία στη διοίκηση αναφορικά με την εισροή νέων κεφαλαίων και συμμετοχών στο μετοχικό κεφάλαιο.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία Lamesa Holding S.A. που είναι εγγεγραμμένη στον Παναμά κατέχει 41.378.235 μετοχές της Τράπεζας Κύπρου ή ποσοστό 9,2735% του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας, ενώ η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανοικοδόμησης και Ανάπτυξης (European Bank for Reconstruction and Development) κατέχει 22.401.744 μετοχές ή 5,02% του μετοχικού της κεφαλαίου.

Η Osome Investments Limited που είναι εγγεγραμμένη στους Βρετανικούς Παρθένους Νήσους κατέχει 14.809.498 ή ποσοστό 3,3190%, ενώ η Tyrus Capital S.A.M. που είναι εγγεγραμμένη στο Μονακό κατέχει μέσω των εταιρειών Tyrus Capital Event Master Fund Limited και TC Four Limited 15.461.831 μετοχές της Τράπεζας Κύπρου ή 3,465% του μετοχικού της κεφαλαίου.

Τέλος, την περασμένη Δευτέρα ανακοινώθηκε ότι η Cyprus Popular Bank συμμετέχει στη BOCH με 9,62% ενώ συνολικά 14,8 εκ. μετοχές της Bank of Cyprus Holdings, απέκτησαν η Cyprus Recovery Investment Fund LP, η RIMA Senvest Cyprus και η Senvest Management (3,32% του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας).

Keywords
Τυχαία Θέματα