Νέα ταξιδιωτική οδηγία του Ηνωμένου Βασιλείου για τουρίστες στην Κύπρο

Το Υπουργείο Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας του Ηνωμένου Βασιλείου (FCO) εξέδωσε χθες νέες ταξιδιωτικές συμβουλές σε Βρετανούς παραθεριστές που πηγαίνουν στην Κύπρο, σύμφωνα με την Express, καθώς αυξήθηκαν τα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Επιπρόσθετα γίνεται και αναφορά σε όσους τουρίστες θέλουν να επισκεφθούν τα κατεχόμενα.

Οι διακοπές της Κύπρου

είναι μια δημοφιλής επιλογή για πολλούς Βρετανούς τουρίστες χάρη στις παραλίες του νησιού, την ιστορία και τη νόστιμη κουζίνα. Τα ταξίδια είναι τώρα πιο περίπλοκα λόγω του κορωνοϊού, και το Υπουργείο Εξωτερικών έχει εκδώσει μια νέα ενημέρωση για την Κύπρο.

Οι διακοπές στην Κύπρο ήταν δυνατές από τις αρχές Ιουλίου μετά από την χαλάρωση των ταξιδιωτικών κανόνων για το Ηνωμένο Βασίλειο. Ωστόσο, το νησί της Μεσογείου εξακολουθεί να έχει τους δικούς του περιορισμούς για να προστατευθεί από τον κορωναϊό. Οι Βρετανοί ταξιδιώτες πρέπει τώρα να αποδείξουν ότι έχουν δοκιμάσει αρνητικά την είσοδο του κορωναϊού.

«Από την 1η Αυγούστου 2020, το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται στην κατηγορία Β της Κύπρου», εξήγησε η κυβέρνηση.

Αυτό σημαίνει ότι επιτρέπεται στους τουρίστες να ταξιδέψουν στην Κύπρο, αλλά πρέπει να δώσουν ένα αρνητικό αποτέλεσμα δοκιμής στον κορωνοϊό κατά την άφιξη τους, τεστ το οποίο θα γίνει εντός 72 ωρών πριν από το ταξίδι.

Στις 31 Ιουλίου 2020, η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας ανακοίνωσε ότι τα αποτελέσματα των τεστ μπορούν να έχουν τη μορφή email ή SMS, αλλά το ίδιο το αποτέλεσμα πρέπει να περιλαμβάνει την ημερομηνία και την ώρα κατά την οποία πραγματοποιήθηκε το τεστ.

Η ανακοίνωση διευκρινίζει ότι τα παιδιά κάτω των 12 ετών δεν χρειάζεται να δοκιμαστούν για να ταξιδέψουν στην Κύπρο.

Οι Βρετανοί παραθεριστές θα πρέπει επίσης να συμπληρώσουν το Cyprus Flight Pass.

Όλοι οι ταξιδιώτες στην Κύπρο πρέπει να συμπληρώσουν το Cyprus Flight Pass πριν ταξιδέψουν, το οποίο είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα https://cyprusflightpass.gov.cy/en/home, αναφέρει λεπτομερώς το FCO.

Τονίζει ότι Θα είναι υπεύθυνοι για την αποστολή του αποτελέσματος δοκιμής PCR στο Cyprus Flight Pass εντός 24 ωρών από την αναχώρησή σας.

Εκτός από την απόκτηση του Cyprus Flight Pass, οι επιβάτες πρέπει να φέρουν μαζί τους, σε έντυπη μορφή ή ηλεκτρονικά, αντίγραφα αυτών των εγγράφων.
Επίσης αναφέρει ότι θα τους ζητηθεί να παρουσιάσουν το δελτίο πτήσης σας πριν από την επιβίβαση και κατά την άφιξη στη μετανάστευση.

Επίσκεψη τουριστών στην κατεχόμενη Κύπρο

Οι τουρίστες που ελπίζουν να ταξιδέψουν στην κατεχόμενη Κύπρο αντιμετωπίζουν ακόμη πιο αυστηρούς κανόνες.
Θα πρέπει να απομονωθούν για επτά ημέρες κατά την άφιξη.

Οι κατοχικές αρχές της Κύπρου επιτρέπουν την είσοδο σε υπηκόους του Ηνωμένου Βασιλείου που ταξιδεύουν από το Ηνωμένο Βασίλειο», συμπληρώνει η FCO.
Θα πρέπει να δείξουν ένα αρνητικό τεστ κορωνοϊού (με ημερομηνία μεταξύ τριών και πέντε ημερών πριν από την ημερομηνία της πτήσης) κατά την άφιξη.

Στη συνέχεια θα τους ζητηθεί να απομονωθούν στο σπίτι για επτά ημέρες, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα συναντήσουν κανέναν ή να φιλοξενήσουν επισκέπτες, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Η μη τήρηση των κανόνων αυτο-απομόνωσης θα έχει ως αποτέλεσμα την υποχρεωτική απομόνωση σε εγκαταστάσεις που διατίθενται από τις κατοχικές αρχές.
Όλοι οι ταξιδιώτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι εάν άλλοι επιβάτες στην πτήση τους, στη συνέχεια δείξουν θετικό τεστ κατά την άφιξή τους στην Κύπρο, ενδέχεται να υποβληθούν σε περαιτέρω μέτρα απομόνωσης.

Τέλος τονίζεται ότι αυτά θα είναι υποχρεωτικά και θα πρέπει οι ταξιδιώτες να συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις των κατοχικών αρχών.

Keywords
Τυχαία Θέματα