Νέα σενάρια για παραμονή Χάρη στο νέο κυβερνητικό σχήμα

Ο σχηματισμός του κυβερνητικού σχήματος, θα αποτελέσει και το πρώτο ουσιαστικό crash test της δεύτερης διακυβέρνησής υπό τον Νίκο Αναστασιάδη η οποία, παρά την ισχυρή λαϊκή εντολή,θα βρεθεί εντός κυκεώνα σοβαρών προβλημάτων σε όλα τα, επίπεδα άσκησης πολιτικής.

Ταυτόχρονα, η σύνθεση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου θα διαπνέεται από την ανάγκη διατήρησης των ισορροπιών εντός του κυβερνώντος κόμματος, αλλά και,των ισορροπιών μεταξύ της ίδιας της Κυβέρνησης και της Πινδάρου γιαυτό αναμένεται

να υπάρχει συναντίληψη Αναστασιάδη -Αβέρωφ.

Συμφωνα με πληροφορίες ο Χάρης Γεωργιάδης θα συμπεριληφθεί όπως όλα δείχνουν και στο νέο κυβερνητικό σχήμα. Ο ίδιος με δημόσια δήλωση του θέτει τέρμα στα σενάρια μη υπουργοποίησης του αλλά και για τα περί διάστασης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

"Παραμένω κοντά στον Πρόεδρο Αναστασιάδη και σε πλήρη συνεννόηση μαζί του. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από τον ίδιο εντός της ερχόμενης εβδομάδας", αναφέρει ο ίδιος ο Χάρης Γεωργιάδης.

Ο ίδιος ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επεδίωξε, προτού αρχίσει να μορφοποιεί τις σκέψεις και τους προβληματισμούς του, να συναντήσει κατ’ ιδίαν όλους τους απερχόμενους υπουργούς, σε μια προσπάθεια διερεύνησης των εκ μέρους τους προθέσεων,και τη δική τους διαθεσιμότητα να συμμετάσχουν ή όχι στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα νέα πρόσωπα στο υπό διαμόρφωση Υπουργικό,συμπεριλαμβανομένου,του υφυπουργείου Ναυτιλίας δεν θα υπερβαίνουν τα 5με 6.

Συγκεκριμενα θα απαρτίζεται, πέραν από τους υπουργούς που θα παραμείνουν, από προσωπικότητες ευρύτερης κοινωνικής αποδοχής, χωρίς κομματικές εξαρτήσεις.Ταυτόχρονα θα επιδιωχθεί και ηλικιακά ανανεωμένο,υπουργικό συμβούλιο αφού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκρίνει τη συμμετοχή στη νέα Κυβέρνηση εκπροσώπων της νέας γενιάς, ενώ εντονότερο, αυτήν τη φορά, θα είναι και το άρωμα γυναίκας.

Κυβερνητική πηγή ανέφερε στο ΣΙΓΜΑ ότι αναφορικά με τον χρονικό ορίζοντα εντός του οποίου ο Νίκος Αναστασιάδης αναμένεται να καταλήξει στις αποφάσεις του, αυτός τοποθετείται περί το τέλος της ερχομένης εβδομάδος, αφού πρώτα ολοκληρώσει τις επαφές του με τους υπουργούς. Ο κύκλος επαφών με τους υπουργούς αναμένεται να κλείσει τα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Έτσι, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα είναι σε θέση να αξιολογήσει ποιες θέσεις παραμένουν κενές και να διερευνήσει πραγματικά ποια πρόσωπα πληρούν τα προσόντα και έχουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, για να αναλάβουν τα εναπομείναντα χαρτοφυλάκια.

Εκτός του νέου κυβερνητικού σχήματος μενουν ο Ιωάννης Κασουλίδης και ο Γιώργος Παμπορίδης, κατόπιν δικής τους επιθυμίας, ενώ όλοι οι υπόλοιποι Υπουργοί έχουν πιθανότητες να παραμείνουν, όχι απαραίτητα στη θέση που βρίσκονταν μέχρι σήμερα.

Δεν αποκλείεται, δηλαδή, να δούμε μετακινήσεις από ένα χαρτοφυλάκιο σε άλλο, με την μορφή ενός μίνι ανασχηματισμού

Keywords
Τυχαία Θέματα