Νέα μέτρα:Οι σκέψεις για κλείσιμο Λυκείων και οι διακοπές των Χριστουγέννων

Αύριο, Παρασκευή (26/11), αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα που θα αποφασίσει η Κυβέρνηση για αναχαίτιση αλλά παράλληλα και σταθεροποίηση της επιδημιολογικής εικόνας στην χώρα μας, ενόψει των διακοπών των Χριστουγέννων.

Πολλές είναι οι προτάσεις που τέθηκαν στον τραπέζι από την επιδημιολογική ομάδα, με κάποιες να αφορούν και μέτρα που επηρεάζουν τις σχολικές μονάδες.

Ήδη στο προηγούμενο πακέτο μέτρων αποφασίστηκε εξ αποστάσεως εκπαίδευση για μαθητές των Λυκείων

Λεμεσού και Πάφου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, η επιδημιολογική ομάδα έχει προτείνει τα Λύκεια να κλείσουν νωρίτερα σε όλη την Κύπρο, ενώ υπάρχει πιθανότητα το μέτρο να παραμείνει σε ισχύ σε Λεμεσό και να επεκταθεί μόνο στη Λευκωσία.

Μιλώντας νωρίτερα στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, ο πρόεδρος των καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης, Θέμης Πολυβίου, είπε πως οι καθηγητές είναι έτοιμοι όποια και να είναι η απόφαση να την αποδεκτούν.

Επιπλέον, η επιδημιολογική ομάδα πρότεινε το κλείσιμο των σχολείων μια βδομάδα νωρίτερα από την καθορισμένη για τις διακοπές Χριστουγέννων ώστε να μειωθεί η πιθανότητα διασποράς του ιού, με το Υπουργείο να έχει ήδη σχεδιασμούς για επέκταση της σχολικής χρονιάς.

«Με τη νέα νομοθεσία που ψήφισε η Βουλή η ύλη που διδάσκεται στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση αφορά την εξεταστέα ύλη των μαθητών. Φέτος αποφασίστηκε ότι δεν θα γίνουν σχολικές εκδρομές, δεν θα γίνουν Ομίλοι και ο υπουργός Παιδείας έστειλε εγκύκλιο στα σχολεία με την οποία αναστέλλεται  η Ημέρα του Εκπαιδευτικού και τα παιδιά θα είναι στο σχολείο εκείνες τις δύο ημέρες», σχολίασε σχετικά ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ.

Σημειώνεται πως, όλα τα μέτρα δεν έχουν αποφασιστεί μέχρι στιγμής και αναμένεται να «κλειδώσουν» οριστικά αύριο μετά το Υπουργικό Συμβούλιο.

Διαβάστε επίσης:

Πληροφορίες ΚΥΠΕ: Οριζόντια μέτρα, άρση lockdown σε Πάφο-Διατήρηση σε Λεμεσό

Κωνσταντινίδης/Covid19: Ενδεχόμενο να γίνει έμμεσα υποχρεωτικός ο εμβολιασμός

Αυτά τα καταστήματα μπορούν να λειτουργούν στη Λεμεσό και την Πάφο

Keywords
Τυχαία Θέματα