Νέα εργαλεία αυτοαξιολόγησης των καταναλωτών

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών (ΚΣΚ) ανακοινώνει ότι έχει ολοκληρώσει τη δημιουργία δύο νέων ηλεκτρονικών εργαλείων αυτοαξιολόγησης των καταναλωτών, τα οποία βρίσκονται ήδη αναρτημένα στην ιστοσελίδα του και καλεί τους καταναλωτές να τα χρησιμοποιήσουν.

Το πρώτο εργαλείο αφορά χρηματοοικονομικά και ασφαλιστικά θέματα, με βάση ερωτηματολόγιο το οποίο θα βοηθήσει τον καταναλωτή να αξιολογήσει το επίπεδο του σε σχέση με τους δυο πιο πάνω τομείς, ενώ υπάρχει και σχετικό βοηθητικό υλικό στο οποίο ο καταναλωτής μπορεί να ανατρέξει για να λύσει απορίες και να βελτιώσει τις γνώσεις

του.

Το ερωτηματολόγιο μπορεί να απαντηθεί όσες φορές επιθυμεί ο χρήστης, αφού ο βασικός του στόχος είναι να βοηθήσει τους καταναλωτές να επιτύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε βαθμολογία, πράγμα που μεταφράζεται σε καλύτερη γνώση του αντικειμένου. Σκοπός είναι η εφαρμογή των γνώσεων που θα αποκομίσει ο καταναλωτής στην καθημερινή του επαφή με χρηματοπιστωτικούς και ασφαλιστικούς οργανισμούς.

Το δεύτερο εργαλείο έχει ακριβώς την ίδια φιλοσοφία αλλά ασχολείται με θέματα ασφάλειας στο σπίτι, σε μια προσπάθεια να βελτιώσουμε τη γνώση του καταναλωτή σε θέματα χρήσης χημικών καθαριστικών στο σπίτι, βελτίωση της ασφάλειας σε θέματα τροφίμων μέσω της καλύτερης φύλαξης και προετοιμασίας και άλλα παρόμοια.

Η πρόσβαση στα δυο αυτά εργαλεία είναι δωρεάν και δεν υπάρχει περιορισμός στις φορές που θα απαντηθεί το κάθε ερωτηματολόγιο, ούτε περιορισμός στην πρόσβαση στην πληροφόρηση που αφορά το κάθε θέμα ξεχωριστά. Ο ΚΣΚ θα ανανεώνει τα ερωτηματολόγια σε τακτική βάση, ενώ από τα αποτελέσματα θα έχει μετρήσιμα στοιχεία τα οποία θα βοηθήσουν τον Σύνδεσμο για τις μελλοντικές του ενέργειες στα θέματα αυτά.

Η συμπλήρωση των ερωτηματολογίων γίνεται ανώνυμα.

Εντός των ημερών ο ΚΣΚ θα δώσει στη δημοσιότητα και τρίτο εργαλείο το οποίο με την ίδια λογική θα επιχειρεί να βελτιώσει τις γνώσεις του καταναλωτή σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας.

Για περισσότερες πληροφορίες και χρήση των εργαλείων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρεξουν στην ιστοσελίδα του ΚΣΚ www.katanalotis.org.cy

Keywords
Τυχαία Θέματα