Νέα επίθεση με ρουκέτες εναντίον της αμερικανικής βάσης Τάτζι στο Ιράκ

Πολλές ρουκέτες έπληξαν ξανά σήμερα τη στρατιωτική βάση Τάτζι, βόρεια της Βαγδάτης στο Ιράκ, όπου σταθμεύουν μέλη του υπό τις ΗΠΑ διεθνούς συνασπισμού κατά των τζιχαντιστών, έπειτα από αντίστοιχη επίθεση την Τετάρτη στην οποία σκοτώθηκαν τρεις στρατιωτικοί, ένας Βρετανός και δύο Αμερικάνοι, επεσήμαναν ιρακινές και αμερικανικές πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Ιρακινός συνταγματάρχης δήλωσε στο Reuters ότι άκουσε τουλάχιστον 10 ρουκέτες να

πέφτουν στη βάση και πρόσθεσε ότι έχουν αρχίσει να ηχούν οι σειρήνες.

Σε αντίποινα για την επίθεση της Τετάρτης, τη νύκτα της Πέμπτης προς Παρασκευή οι αμερικανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον εγκαταστάσεων φιλοϊρανικών παραστρατιωτικών οργανώσεων στο Ιράκ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν έξι Ιρακινοί, ανάμεσά τους πέντε αστυνομικοί και στρατιώτες.

Από τα τέλη Οκτωβρίου 2019 έχουν εκτοξευθεί εναντίον αμερικανικών στόχων στο Ιράκ 23 επιθέσεις με ρουκέτες. Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις αυτές, όμως οι ΗΠΑ επιρρίπτουν την ευθύνη για τις περισσότερες από αυτές σε φιλοϊρανικές παραστρατιωτικές δυνάμεις και κυρίως στις Ταξιαρχίες του Στρατού του Θεού (Κατάεμπ Χεζμπολάχ), ορισμένα στοιχεία της οποίας έχουν ενταχθεί στις τακτικές ιρακινές ένοπλες δυνάμεις.

Την Πέμπτη για πρώτη φορά η Καταέμπ Χεζμπολάχ χαιρέτισε, χωρίς ωστόσο να αναλαμβάνει την ευθύνη, τις επιθέσεις με 18 ρουκέτες εναντίον της βάσης Τάτζι, καταγγέλλοντας για μία ακόμη φορά "τις αμερικανικές κατοχικές δυνάμεις".

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP- Reuters
 

Keywords
Τυχαία Θέματα