Νέα επιστολή Μαυρογιάννη προς την Αρχή Κατά της Διαφθοράς - Βιβλίο Μ.Δρουσιώτη

Νέα επιστολή στην Αρχή Κατά της Διαφθοράς, για το θέμα της διερεύνησης των όσων περιλαμβάνονται στο βιβλίο του πρώην συνεργάτη του Προέδρου Αναστασιάδη απέστειλε ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης, ο οποίος αναφέρει πως "η ιστορία αυτή δεν θα μπει στα συρτάρια, δεν θα ξεχαστεί, δεν θα περάσει έτσι".

"Στο Πρόγραμμα Διακυβέρνησης που έχουμε καταρτίσει, περιλαμβάνεται σειρά προτάσεων για την αντιμετώπιση της διαφθοράς και της διαπλοκής και για τον προοδευτικό εκσυγχρονισμό του κράτους. Ανάμεσα τους έχουμε ξεχωρίσει ως κορυφαίες προτεραιότητες

τρεις προτάσεις μας, οι οποίες θα υλοποιηθούν από τις πρώτες εκατό μέρες της διακυβέρνησης, αν ο λαός μάς τιμήσει με την ψήφο του", σημειώνει ο κ. Μαυρογιάννης σε γραπτή του δήλωση.

"Πρώτον, ο διαχωρισμός των αρμοδιοτήτων του Γενικού Εισαγγελέα σε Νομικό Σύμβουλο του Κράτους και Δημόσιο Κατήγορο. Δεύτερον, η δια νόμου, υποχρεωτική δημοσιοποίηση πορισμάτων ερευνητικών επιτροπών ή ποινικών ερευνών, στις οποίες εμπλέκονται δημόσια πρόσωπα εφόσον δεν προχωρούν σε ποινικές διώξεις. Τρίτον, η δημιουργία του θεσμού του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος", προσθέτει.

"Έτσι περνούμε από τα λόγια στις πράξεις. Με συγκεκριμένες αλλαγές που ανοίγουν τον δρόμο για εξυγίανση και λογοδοσία, για την τιμωρία όσων έχουν εμπλακεί σε σκάνδαλα, όσο ψηλά και αν βρέθηκαν, όποιοι και να είναι. Με αλλαγές που ενισχύουν το κράτος δικαίου και προάγουν τη διαφάνεια και τη χρηστή διοίκηση", αναφέρει ο κ. Μαυρογιάννης.

Στην επιστολή προς την Αρχή Κατά της Διαφθοράς, ο κ. Μαυρογιάννης αφού σημειώνει πως και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε να προχωρήσει η Αρχή σε αυτεπάγγελτη έρευνα για τα όσα περιέχονται στο βιβλίο του Μ. Δρουσιώτη «Κράτος Μαφία» ζητά να ενημερωθεί προκαταρκτικά πού βρίσκεται το θέμα της λήψης απόφασης για την έναρξη αυτεπάγγελτης έρευνας από μέρους της Αρχής, "η οποία ενδείκνυται για λόγους δημοσίου συμφέροντος".

Αναφέρει επίσης πως "για εμάς, αποτελεί προτεραιότητα η έμπρακτη ενίσχυση της Αρχής και η παροχή όλων των αναγκαίων μέσων και εργαλείων για την διεκπεραίωση της αποστολής της".

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μαυρογιάννη, Αρχή Κατά, Διαφθοράς #45 Βιβλίο Μ Δρουσιώτη,mavrogianni, archi kata, diafthoras #45 vivlio m drousioti