Νέα δίωξη κατά του δημοσιογράφου Τζαν Ντουντάρ από την Άγκυρα

Ένταλμα σύλληψης για τον Τούρκο δημοσιογράφο, πρώην διευθυντή της ‘Τζουμχουριέτ’ Τζαν Ντουντάρ, εξέδωσε η εισαγγελία Κων/πολης, προσθέτοντας άλλη μία κατηγορία στο ήδη βεβαρημένο κατηγορητήριό του.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του «Sigma» στην Τουρκία Μαρία Ζαχαράκη, ο Τζαν Ντουντάρ, ο οποίος έχει διαφύγει στη Γερμανία, κατηγορείται ήδη για ‘προδοσία’ εξαιτίας των φωτογραφιών που δημοσίευσε η εφημερίδα ‘Τζουμχουριέτ’, η ‘ναυαρχίδα’ της αντιπολίτευσης, με φορτηγά της ΜΙΤ να μεταφέρουν όπλα

αντί ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία και –κατά τις φήμες- στους εκεί τζιχαντιστές.

Η νέα κατηγορία που βαρύνει τώρα τον Τζαν Ντουντάρ είναι αυτή της ‘υποδαύλισης των διαδηλώσεων στο Γκεζί’, καθώς στη διάρκεια των γεγονότων φέρεται να είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με τον επίσης προφυλακισμένο και φερόμενο ως πρωτοστάτη και χρηματοδότη των διαδηλώσεων, ακτιβιστή Οσμάν Καβάλα. Σύμφωνα με τον Τούρκο εισαγγελέα, υπάρχουν επαρκείς και συγκεκριμένες ενδείξεις ότι ο Τζαν Ντουντάρ, παρότι το διάστημα εκείνο βρισκόταν στο εξωτερικό, ανέλαβε ενεργό ρόλο στα γεγονότα και για τον λόγο αυτό ζητείται η σύλληψή του.

Ο Τούρκος δημοσιογράφος, ο οποίος διαθέτει πολιτικό άσυλο στη Γερμανία, έχει αναχθεί σε προσωπικό πλέον αντίπαλο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Τούρκου προέδρου στο Βερολίνο στα τέλη Σεπτεμβρίου, η παραχώρηση διαπίστευσης στον Τούρκο δημοσιογράφο για την κοινή συνέντευξη τύπου Ερντογάν-Μέρκελ παραλίγο να εξελιχθεί σε διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Τουρκίας-Γερμανίας. Ένας Γερμανός δημοσιογράφος πετάχτηκε έξω από την αίθουσα, όταν ρώτησε για τους διωκόμενους δημοσιογράφους στην Τουρκία, ενώ ο Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκε προσωπικά στον Τζαν Ντουντάρ αποκαλώντας τον ‘πράκτορα’ και ‘τρομοκράτη’.

Keywords
Τυχαία Θέματα