Ν. Κορέα: 12 νέα κρούσματα του MERS και ένας νεκρός

Η Νότια Κορέα ανακοίνωσε ότι καταγράφηκαν δώδεκα νέα κρούσματα του Αναπνευστικού Συνδρόμου της Μέσης Ανατολής (MERS), το σύνολο των οποίων ανέρχεται πλέον σε 138, προσθέτοντας ότι ένα ακόμη πρόσωπο, το δέκατο τέταρτο μέχρι στιγμής, έχασε τη ζωή του από το ξέσπασμα της επιδημίας της ιογενούς λοίμωξης του αναπνευστικού αυτής, τον περασμένο μήνα.

Τα 12 νέα κρούσματα,

στα οποία συμπεριλαμβάνεται ένας οδηγός ασθενοφόρου που είχε διακομίσει έναν ασθενή σε νοσοκομείο, προστίθενται στα 4 που είχαν αναφερθεί χθες Παρασκευή. Ο μειωμένος αριθμός των κρουσμάτων χθες είχε δημιουργήσει ελπίδες πως το ξέσπασμα μπορεί να επιβραδύνεται, ωστόσο αξιωματούχοι και ειδικοί σημείωσαν πως πιθανόν θα υπάρξουν και νέα κρούσματα.

Στο μεταξύ, μια ομάδα εμπειρογνωμόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) ανέφερε σήμερα ότι το ξέσπασμα του Αναπνευστικού Συνδρόμου της Μέσης Ανατολής (MERS) στη Νότια Κορέα είναι "μεγάλο και περίπλοκο" και πρόσθεσε πως αναμένει πως θα υπάρξουν κι άλλα κρούσματα.

Μια γυναίκα 68 ετών η οποία είχε προσβληθεί από τον ιό απεβίωσε σε ένα νοσοκομείο της Πιοντάνγκ, περίπου 65 χλμ. νότια της Σεούλ, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της Νότιας Κορέας.

Σύμφωνα με τις αρχές, και τα 14 θύματα είχαν ήδη υποκείμενα νοσήματα πριν μολυνθούν από τον κοροναϊό. Η 68χρονη έπασχε από υπέρταση και υποθυρεοειδισμό.

Από το σύνολο των κρουσμάτων, οι 60 ασθενείς μολύνθηκαν στο ιατρικό κέντρο Samsung, ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της πρωτεύουσας.

Δεν έχει παρασκευαστεί μέχρι σήμερα κανένα εμβόλιο ενώ δεν υπάρχει θεραπεία για τον ιό, το ποσοστό θνησιμότητας του οποίου ανέρχεται σε περίπου 35%, σύμφωνα με τον ΠΟΥ. Από το 2012 μέχρι σήμερα από τον κοροναϊό MERS έχουν μολυνθεί πάνω από 950 άνθρωποι στη Σαουδική Αραβία, εκ των οποίων έχασαν τη ζωή τους οι 412.

ΠΗΓΗ; ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα