Μυθικό ντεμπούτο για 14χρονο στη Στεάουα! (vid)

Ο 14χρονος Ιάνις Στόικα, σε ηλικία 14 ετών 10 μηνών και 13 ημερών, έγινε ο νεαρότερος σκόρερ στην ιστορία της Στεάουα!

Στα 14 του έχει μπόι 1,83! Καμία σχέση με τον πατέρα του Πομπίλιου Στόικα, η ανάπτυξη του οποίου σταμάτησε στο 1,70. Την ώρα που οι συνομήλικοί του ακόμα δεν έχουν αρχίσει να ξυρίζονται, εκείνος έκανε ντεμπούτο με την φανέλα της Στεάουα και έγινε viral σε όλο τον κόσμο.

Ο Ιάνις Στόικα έγραψε ιστορία το βράδυ της Τετάρτης, αφού σε ηλικία 14 ετών, 10 μηνών και 13 ημερών, έγινε μυθικό ντεμπούτο με την φανέλα της Στεάουα

στο 6-1 επί της Σανατάτεα Κλουζ.

Ο παλιός παίκτης του Ηρακλή και νυν τεχνικός του ρουμανικού συλλόγου, τον έριξε στο παιχνίδι μετά την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού και ο ταλαντούχος εξτρέμ σκόραρε στις καθυστερήσεις, σε ένα ονειρεμένο ντεμπούτο: «Ήξερα από την Παρασκευή ότι θα ήμουν στην αποστολή. Όταν ο προπονητής μού είπε να ξεκινήσω ζέσταμα, τα πόδια μου άρχισαν να τρέμουν. Είναι ένα όνειρο. Είναι απίστευτο. Θα μπορούσα να γράψω ένα βιβλίο για αυτό.

Παίζω ποδόσφαιρο από τα 8 μου και έχω αφιερώσει όλη μου τη ζωή σε αυτό. Πολλές φορές κάνω δύο προπονήσεις την ημέρα. Ο πατέρας μου, μού είπε πόσο βαριά είναι αυτή η φανέλα, καμιά φορά δυσκολεύομαι να την σηκώσω ακόμα και στις προπονήσεις. Στα 14 μου; Είναι απίστευτο», είπε ο μικρός μετά το τέλος του ματς.

Ωστόσο, υπάρχει κάτι ακόμα πιο απίστευτο. Το ρεκόρ του Στόικα κράτησε μόλις μερικά λεπτά, αφού στον αγώνα κυπέλλου της Βιτορούλ, ο Γκεόργκε Χάτζι έριξε μέσα τον Ρομπέρτο Μαλαέλε, ο οποίος σε ηλικία 14 ετών, 6 μηνών και 26 ημερών έγινε ο πιο νέος παίκτης στην ιστορία του ρουμανικού ποδοσφαίρου!

Ianis Stoica debuterede i går i første hold med 14 år. Og scorede!

Han går ind i FCSBs historie (det gamle Steaua Bukarest).#fodbold pic.twitter.com/r2mIBBcbAZ

— Radikal Paul (@DenRadikalePaul) October 26, 2017
Keywords
Τυχαία Θέματα