Μυλωνάς: Καρκίνωμα στη δημόσια ζωή η ομάδα Καρογιάν

«Καρκίνωμα» στη δημόσια ζωή του τόπου, χαρακτήρισε τη λεγόμενη «ομάδα Καρογιάν» ο ανεξάρτητος βουλευτής και μέλος της Αυτόνομης Πλατφόρμας Πολιτών Παύλος Μυλωνάς.

Μιλώντας στην εκπομπή «Όλα στο φως» του Ράδιο Πρώτο, ο κ. Μυλωνάς, αφού διευκρίνισε ότι οι αναφορές του είναι καθαρά «πολιτικές» και όχι «προσωπικές», σημείωσε ότι η απόφαση του ΔΗΚΟ να αποβάλει τον τέως πρόεδρο του κόμματος Μάριο Καρογιάν και την ομάδα του ήταν «υγιέστατη».

«Αυτός ο λεγόμενος ρυθμιστικός ρόλος,

βάσει του οποίου θα μπορούσαν να εκλέξουν ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Δημήτρη Χριστόφια και σε ένα βράδυ να εκλέξουν και τον Νίκο Αναστασιάδη, δεν τη θεωρώ υγιή πολιτική συμπεριφορά, αλλά προβληματική», είπε.

Στην παρατήρηση ότι και ο ίδιος αποχώρησε από το κόμμα με το οποίο συνεργάστηκε, ο κ. Μυλωνάς διευκρίνισε ότι έπραξε σωστά, σε αντίθεση με τον κο Καρογιάν, που διεγράφη «και έχει και παράπονο».

Όπως τόνισε, στο καταστατικό της «Συμμαχίας Πολιτών» περιλαμβάνεται αναφορά για συνένωση του λεγόμενου ενδιάμεσου χώρου, ωστόσο, όταν ήρθε αυτή η ώρα, με την πλειοψηφία των υπόλοιπων κομμάτων να έχει πάρει αποφάσεις, το κόμμα του δεν έπραξε τα δέοντα.

«Η άποψή μου ήταν ότι θα έπρεπε να συμπορευθούμε με τον ενδιάμεσο χώρο, αφού στρατηγικός μας στόχος ήταν η συνένωση δυνάμεων. Μπορεί να μην το πετύχαινε αυτή η γενιά, αλλά η επόμενη θα μπορούσε να το πετύχει. Δεν δουλεύουμε για εμάς. Αν πραγματικά πιστεύουμε σε αυτή την προοπτική, πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «χάθηκε μια χρυσή ευκαιρία».

Εξέφρασε δε την άποψη ότι κανείς δεν συμμετέχει στην πολιτική για να κερδίζει, καθώς η πολιτική δεν είναι ποδοσφαιρικός αγώνας, αφού δεν θα πρέπει κανείς να γίνεται μαριονέτα κανενός προχωρώντας σε πολιτικές μεταλλάξεις.

Όσον αφορά στη συμπόρευση των κομμάτων του λεγόμενου «ενδιάμεσου χώρου» αυτή καθ’ αυτή, ο κ. Μυλωνάς επανέλαβε ότι τα στελέχη των κομμάτων που τον απαρτίζουν και που συνεργάστηκαν υπέρ της υποψηφιότητας Νικόλα Παπαδόπουλου, θα συνεργαστούν ως «ένα σώμα» τόσο εντός του κοινοβουλίου όσο και σε άλλες πολιτικές δράσεις.

Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι η κύρια δράση θα είναι τα κοινοβουλευτικά έδρανα, καθώς πρόκειται για μια ομάδα 18 βουλευτών, η οποία θα λειτουργεί ως ένα σώμα εκεί που υπάρχει η δυνατότητα, θέτοντας ως απώτερο στόχο όλες οι εξαγγελίες Νικόλα Παπαδόπουλου να περάσουν στη νομοθεσία.

«Είμαστε στη διαδικασία δημιουργίας ενός συντονιστικού οργάνου, μιας γραμματείας, η οποία θα λειτουργεί στο πλαίσιο της συλλογικότητας», είπε, προσθέτοντας ότι η πόρτα είναι ανοιχτή για όσους συμμετείχαν και βρίσκονται στην «ίδια γραμμή».

Ερωτηθείς αν η εν λόγω διαδικασία παραπέμπει στον σχηματισμό ενός κόμματος, ο κ. Μυλωνάς απάντησε ότι αυτό είναι ο μακροπρόθεσμος στόχος όλων, διευκρινίζοντας ότι, αν υπάρξει κάποιο πρόβλημα στην πορεία, αυτό σίγουρα δεν θα προέρχεται από τις ηγεσίες των υφιστάμενων κομμάτων.

«Υπάρχουν αντιδράσεις που είναι ανθρώπινες από τους “λοχαγούς” και τους “αξιωματικούς”. Θέλω να το πω, για να το γνωρίζει και η βάση, καθώς πρέπει να ασκηθεί πίεση προς όλους: Θα δώσω κάθε ικμάδα των δυνάμεών μου ώστε αυτός ο πολιτικός και κοινωνικός “τρίτος δρόμος” να πάρει σάρκα και οστά. Δεν υπάρχει άλλη λύση, διαφορετικά δεν θα υπάρξει και άλλη πρόταση, θα μείνουμε στο ΔΗΣΑΚΕΛ», είπε.

Πρόσθεσε δε ότι η πολιτική είναι για να παράγεις έργο και μικρή σημασία έχουν οι ταμπέλες των κομμάτων, ενώ προμήνυσε ότι συμπόρευση θα υπάρξει και σε επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Όσον αφορά στις προγραμματικές θέσεις που κατέθεσε ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων ο επανεκλεγείς Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο κ. Μυλωνάς σημείωσε ότι, όπως φαίνεται, οι προθέσεις που εκφράστηκαν φαίνεται να ακουμπούν τα πραγματικά προβλήματα της κυπριακής κοινωνίας και του λαού στο σύνολό του.

«Η πρόθεση, τόσο από την πλευρά μου όσο και από την πλευρά του λεγόμενου ενδιάμεσου χώρου, είναι να συνεργαστούμε για το καλό της πολιτείας και του λαού», είπε.

Επιπλέον, χαιρέτισε την απόφαση του ΠτΔ για σύσταση επιτροπής η οποία θα μελετήσει τις θέσεις των άλλων υποψήφιων στις εκλογές, με σκοπό να αντιμετωπιστούν πιο αποτελεσματικά τα προβλήματα της κοινωνίας.

Εξάλλου, σύμφωνα με τον κο Μυλωνά, ο Νίκος Αναστασιάδης υιοθέτησε τις θέσεις του Νικόλα Παπαδόπουλου για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, εξελίσσοντάς τες στο σχέδιο ΕΣΤΙΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα