Μουεζίνης πέθανε μετά από καρδιακή προσβολή μέσα στην Αγία Σοφία

Αίσθηση προκαλεί η είδηση ότι ο Μουεζίνης Οσμάν Ασλάν πέθανε ξαφνικά μέσα στην Αγία Σοφία, από καρδιακή προσβολή, την Κυριακή 2 Αυγούστου 2020.

Ο θάνατός του ήρθε λίγες ημέρες μετά την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και της μουσουλμανικής προσευχής που έγινε εκεί, έπειτα από 86 χρόνια.

Ο Μουεζίνης (αυτός που καλεί κάθε τόσο σε ισλαμική προσευχή με την φωνή του από τους μιναρέδες), υπηρετούσε στην Αγια-Σοφιά από την πρώτη μέρα της προκλητικής μετατροπής της σε τζαμί και μάλιστα εθελοντικά, για να ενημερώνει τους Μουσουλμάνους

που έσπευδαν από διάφορα μέρη της Τουρκίας και του κόσμου για να απολαύσουν τον “θρίαμβο”, σχετικά με τα μέτρα του Κορωνοϊού, μέσα στον καταπατημένο Ιερό Ναό μας!

Ayasofya-i Kebîr Camii Şerîfi'nde gönüllü rehberlik hizmeti sırasında geçirdiği kalp krizi nedeniyle vefat eden Kağıthane İlçemiz Uhud Camii Müezzin-Kayyım'ı Osman Aslan'a Allah'tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz. pic.twitter.com/kfj7OiPTAF

— TC İstanbul Valiliği (@TC_istanbul) August 4, 2020

Ο θάνατός του ήρθε λίγες ημέρες μετά την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και της μουσουλμανικής προσευχής που συντελέστηκε εκεί, έπειτα από δεκαετίες.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Keywords
Τυχαία Θέματα