Μνημόνιο συναντίληψης Υπ. Δικαιοσύνης-ΟΕΒ για εργοδότηση αποφυλακισθέντων

Μνημόνιο συναντίληψης υπέγραψαν η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κα Έμιλυ Γιολίτη και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων κ. Γιώργος Πέτρου για την προώθηση σχεδίου εργοδότησης αποφυλακισθέντων με την παροχή κινήτρων σε επιχειρήσεις.  Στόχος του μνημονίου, είναι η ομαλή και πλήρης επανένταξη στην κοινωνία όσων αποφυλακίζονται και η αντιμετώπιση του φαινομένου υποτροπής τους και επιστροφής στις Φυλακές.

Για τον σκοπό αυτό θα αξιοποιηθεί το Σχέδιο επιδότησης του μισθολογικού κόστους των

άνεργων  αποφυλακισθέντων, που ενέκρινε πρόσφατα το Υπουργικό Συμβούλιο και εμπίπτει σε σχέδιο του Υπουργείου Εργασίας.  Το εγκεκριμένο ποσό ανέρχεται στα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Νοείται ότι το σχέδιο θα υλοποιείται τηρουμένων των ρυθμίσεων που ισχύουν σε σχέση με το ποινικό μητρώο των αποφυλακισθέντων.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης επιθυμεί να ενισχύσει και να στηρίξει τα πρόσωπα που έχουν αποφυλακιστεί και να διευκολύνει την κοινωνική τους επανένταξη μέσω της  εργασιακής τους απασχόλησης.  Η ΟΕΒ, δια μέσου των Μελών της, θα συνδράμει όπου αυτό είναι δυνατό, στην επαγγελματική αποκατάσταση των αποφυλακισθέντων.

Κοινή επιτροπή από εκπροσώπους του ΥΔΔΤ και της ΟΕΒ, θα λειτουργεί ως σημείο επαφής στο πλαίσιο υλοποίησης του Μνημονίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα