Μια εντυπωσιακή επέμβαση Ρομποτικής Θωρακοχειρουργικής

Ακόμη μια εντυπωσιακή επέμβαση Ρομποτικής Θωρακοχειρουργικής σε ασθενή με Μυασθένεια με το τελευταίας τεχνολογίας Ρομποτικό Σύστημα Da Vinci Xi από την Θωρακοχειρουργική ομάδα της AIMIS στο AMC.

Με πλήρη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και πάλι στην Κύπρο επέμβαση Ρομποτικής Θωρακοχειρουργικής για αφαίρεση του Θύμου Αδένα ( Ρομποτική Θυμεκτομή) σε ασθενή με μυασθένεια από την εξειδικευμένη ομάδα Ρομποτικής Θωρακοχειρουργικής

της AIMIS στο AMC με επικεφαλής τον διακεκριμένο Θωρακοχειρουργό Διευθυντή της μοναδικής Ελάχιστα Επεμβατικής Θωρακοχειρουργικής Κλινικής της Ελλάδας στο Νοσοκομείο Μετροπολιταν Δρ. Εμμανουήλ Γεωργιαννάκη συνεπικουρούμενο από τον Κύπριο Θωρακοχειρουργό Δρ. Νικόλαο Πολυδώρου.

Η επέμβαση Ρομποτικής Θυμεκτομής διενεργήθηκε σε γυναίκα ασθενή 63 ετών με Μυασθένεια . Διήρκησε λιγότερο από δύο ώρες και χρησιμοποιήθηκαν 4 πολύ μικρές τομές 8 χιλιοστών αντί της στερνοτομής που απαιτείται για την κλασσική επέμβαση .

Να σημειωθεί ότι σε Ρομποτικά χειρουργεία θώρακος είναι απαραίτητο να υπάρχει πάντα κάλυψη από εξειδικευμένη μονάδα εντατικής νοσηλείας (Μ.Ε.Θ – ICU) η οποία είναι άρτια στελεχωμένη στο AMC.

Επιπλέον το AIMIS διαθέτει το τελευταίο ρομποτικό χειρουργικό σύστημα da Vinci Xi, το μοναδικό στην Κύπρο,(σε σύγκριση με το προηγούμενης δεκαετίας μοντέλο Si) που παρουσιάζει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που το ξεχωρίζουν, και το οποίο προσφέρει στους χειρουργούς σημαντικότατα πλεονεκτήματα για να πραγματοποιούν δύσκολες επεμβάσεις. Ορισμένα από αυτά είναι οι 4 βραχίονες, η ακρίβεια για δύσκολα χειρουργεία και το μοναδικό χαρακτηριστικό FIREFLY που έχει την δυνατότητα φθορίζουσας απεικόνισης, (night vision) σε πραγματικό χρόνο, και αναγνώρισης βασικών ανατομικών και κρυμμένων σημείων όγκων.

Λίγα εξειδικευμένα κέντρα ανά τον κόσμο διενεργούν αυτή την επέμβαση, η οποία έρχεται να συμπληρώσει τις επεμβάσεις Ρομποτικής Χειρουργικής, που πραγματοποιούνται εδώ και 3 χρόνια με απόλυτη επιτυχία από την πολυμελή και εξειδικευμένη ανά ειδικότητα Ρομποτική χειρουργική ομάδα της AIMIS στην Κύπρο.

www.aimis.com

Μάλιστα η AIMIS μαζί με τον Κυρίο Γεωργιαννάκη επεκτείνουν την παροχή των υπηρεσιών τους και στο εξωτερικό τόσο στη Μέση Ανατολή όσο και στην Κίνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα