Μεθυσμένος οδηγός παρέσυρε και σκότωσε πεζούς στα κατεχόμενα

Κεντρικό και κοινό θέμα των τ/κ εφημερίδων σήμερα το πρώτο δυστύχημα για τη νέα χρονιά, που σημειώθηκε λόγω υπερβολικής χρήσης αλκοόλ από τον οδηγό του αυτοκινήτου που παρέσυρε δύο πεζούς. Ο Τύπος καλύπτει επίσης αναλυτικά τις τελευταίες προεκλογικές δραστηριότητες των κομμάτων, καθώς απομένουν μόνο 6 μέρες για τις «βουλευτικές εκλογές».

Η «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Τα πρώτα θύματα του νέου χρόνου», αναφέρεται στο θανατηφόρο δυστύχημα που έγινε τα ξημερώματα της Δευτέρας, όταν μεθυσμένος οδηγός

δεν σταμάτησε σε διάβαση πεζών και παρέσυρε στον θάνατο δύο άτομα που περνούσαν εκείνη την ώρα από εκεί. Αλλού γράφει ότι ο πρόεδρος του ΚΕΕ,Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν, σε προεκλογική συγκέντρωση στη Γιαλούσα, ανακοίνωσε ότι θα καταργήσει το απαγορευτικό διάταγμα ανοικοδόμησης στην Καρπασία που εμποδίζει την ανάπτυξη και τις επενδύσεις στην περιοχή. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε αυτοκίνητο με πινακίδες της Κυπριακής Δημοκρατίας και ιδιοκτήτη Τουρκοκύπριο, που κάηκε ενώ ήταν σταθμευμένο στην Αμμόχωστο.

Η Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού) έχει τίτλο «Κακή αρχή για το 2018» και γράφει για τον θάνατο των δύο πεζών από αυτοκίνητο που οδηγούσε μεθυσμένος 32χρονος στον δρόμο Κερύνειας – Καραβά. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας πραγματοποίησε προεκλογικές πεζοπορίες χθες στη Λευκωσία με το σύνθημα «Συμμετέχετε και σεις». Αλλού αναφέρει ότι αντιπροσωπεία του κόμματος Κοινοτικής Σωτηρίας που επισκέφθηκε τα γραφεία της συντεχνίας DEV İş ανέφερε ότι στηρίζονται από ομάδες της κοινωνίας που δεν έχουν φωνή αλλά θέλουν να εκπροσωπηθούν στη «βουλή».


Η «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Με 212 μιλιγκράμ αλκοόλης έγινε δολοφόνος δύο ατόμων», αναφέρεται, επίσης, στον οδηγό του αυτοκίνητου που παρέσυρε τα δύο άτομα. Αλλού αναφέρει ότι ο Γ.Γ. του κόμματος Κοινοτικής Σωτηρίας δήλωσε πως θα καταργήσουν τον «προσφυγικό νόμο» (σσ: ο «νόμος» που αφορά τις κλίμακες εισδοχής στο «δημόσιο» και την εκπαίδευση και άλλα ωφελήματα). Σε άλλο θέμα γράφει ότι σε προεκλογική εκδήλωση στην Καρπασία, το κόμμα Αναγέννησης (των εποίκων) διοργάνωσε κομβόι 250 αυτοκινήτων.

Η «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Αρχίσαμε με θανάτους», γράφει για τα δύο θύματα πεζούς, εκ των οποίων η μία ήταν γυναίκα από την Ιρλανδία που έκανε διακοπές στα κατεχόμενα. Αλλού αναφέρει ότι δύο συμμορίες Νιγηριανών συγκρούονται στα κατεχόμενα και οι συλλήψεις από την «αστυνομία» έγιναν μετά από εφόδους σε σπίτια στη Λευκωσία και το Καζάφανι. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το πρώτο μωρό του 2018 ήταν ο Μπαρκίν, το δεύτερο παιδί αθλητικογράφου της εφημερίδας Κίπρις.

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη) υπό τον τίτλο «Έκλεισε η διαφορά», γράφει ότι σχεδόν έκλεισε η διαφορά στον κατώτατο μισθό μεταξύ Τουρκίας και ψευδοκράτους, που πλέον είναι στο 6%, ενώ το 2013 η διαφορά ήταν στο 27% υπέρ του ψευδοκράτους. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε συνέντευξη στην εφημερίδα του καθηγητή Νιαζί Κιζίλγιουρεκ, που δήλωσε ότι οι «εκλογές» της 7ης Ιανουαρίου είναι σημαντικές και για το Κυπριακό. Αλλού γράφει ότι απευθυνόμενος στους νέους στην Αμμόχωστο, ο Τουφάν Ερχιουρμάν, πρόεδρος του ΡΤΚ, δήλωσε ότι μαζί θα αλλάξουν την υφιστάμενη τάξη πραγμάτων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα