Μεγιστάνας κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση (pic+vid)

Αγαπά τα υπερβολικά πάρτι και τις βωμολοχίες, έχει περιουσία 2 δισ. λιρών ενώ πλέον, θεωρείται ως το πρόσωπο που πρωταγωνιστεί στο βρετανικό σκάνδαλο #MeToo. Μετά από ένα μπαράζ δημοσιευμάτων από την Daily Telegraph, που κατήγγειλε ανώνυμα έναν επιχειρηματία για σεξουαλική παρενόχληση και εκφοβισμό, το όνομά του βγήκε απροσδόκητα στη δημοσιότητα, όταν ο βουλευτής των Εργατικών Πίτερ Χάιν έκανε χρήση ενός παλαιού κοινοβουλευτικού δικαιώματος και τον κατονόμασε στο Σώμα των Λόρδων.

Καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση ή παρενόχληση

Αρκετοί υπάλληλοί του είχαν καταγγείλει σεξουαλική παρενόχληση ή κακοποίηση από τον επιχειρηματία. Λίγες ώρες αφότου δημοσιοποιήθηκε το όνομά του, ο Guardian μετέδωσε ότι υπάλληλοι έλαβαν τεράστια ποσά, με επτά αριθμούς για να διατηρήσουν τη σιωπή τους.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Guardian, τέτοιου είδους διευθετήσεις ήταν μέρος ευρέως διαδεδομένης κουλτούρας σιωπής στον όμιλο Arcadia. Σύμφωνα με άτομα στον όμιλο, ο Γκριν παρενοχλούσε το προσωπικό, αλλά λίγοι ένιωθαν ότι μπορούσαν να μιλήσουν, ενώ οι ανώτεροι υπάλληλοι αγνοούσαν τη συμπεριφορά του.


Ζει πέντε μέρες σε πεντάστερο ξενοδοχείο και το Σαββατοκύριακο πετά για Μονακό

Ο Φίλιπ Γκριν δεν είναι ένας τυχαίος επιχειρηματίας. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας ζει σε σουίτα στο πεντάστερο ξενοδοχείο Dorchester. Τις Παρασκευές πετά με ιδιωτικό jet στην κατοικία της οικογένειας στο Μονακό, όπου διαθέτει προνόμια φοροαπαλλαγών ή σε όποιο μέρος αγκυροβολήσει το 100 εκατομμυρίων λιρών σκάφος του Lionheart.

Η ζωή του έχει αλλάξει από την πρώτη του δουλειά, τότε που αγόραζε εμπόρευμα από εταιρείες που πτώχευαν και το πουλούσε στους εμπόρους της αγοράς.

Πενθήμερο πάρτι στις Μαλδίβες για τα γενέθλιά του

Έχοντας γίνει πάμπλουτος από το λιανεμπόριο ρούχων, ο 66χρονος σήμερα μεγιστάνας αγαπά τα ξέφρενα πάρτι, ειδικά για τα γενέθλιά του. Το πάρτι για τα 55α του γενέθλια έγινε στις Μαλδίβες και κράτησε πέντε ημέρες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο πάρτι μετείχαν topless χορευτές, ενώ τραγούδησαν ο Τζορτζ Μάικλ και η Τζένιφερ Λόπεζ. Μάλιστα, φημολογείται ότι το πάρτι κόστισε 22 εκατομμύρια στερλίνες.

Διάσημοι φίλοι, αεροπλάνα και δώρα εκατοντάδων χιλιάδων

Μάλιστα, στο πάρτι ήταν τόσοι πολλοί οι διάσημοι φίλοι του -ανάμεσά τους η Κέιτ Μος και η Άννα Γουίντουρ – που έφτασαν με ιδιωτικό τζετ, που οι τοπικές αρχές του αεροδρομίου αρνήθηκαν πλέον να επιτρέψουν όλα τα αεροπλάνα στην άσφαλτο.

Στα 60 του χρόνια, το πάρτι, που ονομάστηκε ως PG60, πραγματοποιήθηκε στο Μεξικό, στο θέρετρο Rosewood Mayakoba. Τους καλεσμένους διασκέδασαν ο Ρόμπι Γουίλιαμς, ο Στίβι Γουόντερ και οι Beach Boys.

Ανάμεσα στα δώρα που έλαβε ήταν ένα αεροπλάνο Gulfstream αξίας 7 εκατ. Λιρών και μια χρυσή Monopoly αξίας 250.000 λιρών!

Στα 65α γενέθλιά του, τον περασμένο Μάρτιο, το πάρτι ήταν πολύ πιο ήρεμο για τα δεδομένα του. Περιορίστηκε να παραθέσει ένα απλό δείπνο για 100 καλεσμένους στο εστιατόριο China Tang στο ξενοδοχείο Dorchester. Μετά το φαγητό, ξενάγησε τους καλεσμένους του στη σουίτα που χρησιμοποιεί ως βάση για τη λειτουργία της επιχειρηματικής του αυτοκρατορίας, Topshop.

Καταγγελίες για κακομεταχείριση εργαζομένων

Πάντως, ο συγγραφέας της ανεπίσημης βιογραφίας του, Όλιβερ Σαχ, στο βιβλίο του «Damaged Goods», αποκαλύπτει το σκοτεινό πρόσωπο του Φίλιπ Γκριν. Ένας πρώην επικεφαλής του τμήματος ανδρικής ένδυσης στην αλυσίδα BHS αποκαλεί τον μεγιστάνα «αποκρουστικό ανθρώπινο ον», λόγω της μεταχείρισης του προσωπικού του.

«Έβλεπες νεαρές γυναίκες κυρίως να ξεσπούν σε κλάματα. Συχνά, πριν πετάξει με το ιδιωτικό του τζετ για το Μονακό, ο Φίλιπ διάλεγε ένα άτομο και το περιέλουζε με βρισιές. Το χειρότερο είναι που μερικές φορές καθόσουν απ’ έξω και σκεφτόσουν: “ευτυχώς, που δεν είμαι εγώ εκεί μέσα”», αναφέρει.

Σε ένα άλλο σημείο, ο Σαχ καταγράφει ένα περιστατικό όπου ο Γκριν είπε κάποτε σε μια πωλήτρια καταστήματός του «είσαι εντελώς άχρηστη. Θα σε πέταγα απ’ το παράθυρο, αλλά είσαι τόσο χοντρή που θα αναπηδούσες στο έδαφος».

Πάντως ο ίδιος απορρίπτει κατηγορηματικά ότι είναι μισογύνης και ρατσιστής, επικαλούμενος ότι έχει... «μαύρο σοφέρ εδώ και 12 χρόνια».

«Θα απαγορευτούν τα ανδρικά πάρτι;»

Το ξέσπασμα του #MeToo μάλλον ενόχλησε τον Γκριν, που θεώρησε ότι η συζήτηση είχε ξεφύγει. Ο Γκριν μάλιστα δήλωσε στον Όλιβερ Σαχ ότι η όλη συζήτηση πρέπι να τελειώσει. «Δεν θα υπάρχουν ανδρικά πάρτι, δεν θα υπάρχουν γυναικεία πάρτι. Όλα θα απαγορευτούν;», διερωτήθηκε.

Έβρισε τον βιογράφο του

Πάντως, η κυκλοφορία του βιβλίου δεν ικανοποίησε τον Γκριν, που τηλεφώνησε στον βιογράφο του και τον έβρισε... δεόντως. «Είσαι ένας άρρωστος γ.....ης. Νόμιζα ότι μου είπες ότι θα έγραφες ένα έξυπνο βιβλίο. Δεν είμαι σίγουρος αν ξέρεις να συλλαβίσεις τη λέξη έξυπνος αλλά δεν πειράζει. Τι θες να πετύχεις; Κανείς δεν θα αγοράσει το γ..... ο σου βιβλίο», του είπε.

Δεν φοβάται να αντιμετωπίσει όσους τον αμφισβητούν

Γεννημένος το 1952 και προερχόμενος από επιχειρηματίες γονείς, που είχαν δραστηριότητες σε χαρτοφυλάκιο ακινήτων, ο Γκριν δεν φοβάται να αντιμετωπίσει ανθρώπους που τον αμφισβητούν. Ανάμεσά τους, ο βουλευτής των εργατικών Φρανκ Φιλντ και ένας κατάλογος δημοσιογράφων που ψάχνουν τις επαγγελματικές και φορολογικές του δραστηριότητες.

Δεν σταματά τις βωμολοχίες

Μάλιστα, ο Γκριν παραδέχεται ότι χρησιμοποιεί άσχημες εκφράσεις, καθώς είναι διάσημος για την... κακή γλώσσα του. «Λέω στους ανθρώπους να γ.....ν; Ναι, εάν δεν ελέγχουν τον εαυτό τους. Οι δημοσιογράφοι λένε ότι τους εκφοβίζω. Αν συμπεριφέρονται σαν μ......, τότε τους λέω να πάνε να γ....», είπε.

Πώς έγινε δισεκατομμυριούχος

Πάντως, ήταν η απόκτηση της εταιρείας BHS το 2000 που έβαλε τον Γκριν στον χάρτη και του έδωσε την ευκαιρία να γίνει δισεκατομμυριούχος. Η άγρια περικοπή δαπανών αύξησε τα κέρδη της εταιρείας και του επέτρεψε να πληρώσει στον εαυτό του, τη σύζυγό του, Τίνα, που ελέγχει την οικογενειακή αυτοκρατορία και άλλους συνεργάτες πάνω από 400 εκατομμύρια λίρες σε μερίσματα.

Το 2002 προσπάθησε να αποκτήσει τον έλεγχο της Arcadia Group, τη μητρική εταιρεία της Topshop το 2002. To 2004 kai to 2005 απέτυχε για δεύτερη και τρίτη φορά να αναλάβει την Marks &Spencer.

Ωστόσο το όνομά του θα συνδέεται με την πτώση της BHS, που πούλησε τον Μάρτιο του 2015 στον πρώην πτωχεύσαντα Ντόμινικ Τσάπελ για μία (1) λίρα! Η εταιρεία κατέρρευσε 13 μήνες αργότερα, αφήνοντας στο δρόμο 11.000 εργαζομένους και αφήνοντας συνταξιοδοτικό έλλειμμα περίπου 571 εκατ. λιρών.

Κοινοβουλευτική έρευνα που έγινε για την πτώση του BHS κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι ιδιοκτήτες είχαν συστηματικά λεηλατήσει την εταιρεία και περιέγραψαν την τρύπα στο συνταξιοδοτικό ταμείο ως «απαράδεκτο πρόσωπο του καπιταλισμού».

Ωστόσο το 2006. , ο Μπλερ πρότεινε να του απονεμηθεί ο τίτλος του ιππότη για την προσφορά του στις λιανικές πωλήσεις. Πάνω από 100 βουλευτές ψήφισαν να ακυρωθεί ο τίτλος του ιππότη από την επιτροπή απονομής διακρίσεων, κάτι που έγινε για πρώτη φορά.

Μένουν στο Μονακό και... φοροαποφεύγουν

Την ίδια ώρα, η οικογένεια Γκριν καταφέρνει να φοροαποφύγει, καθώς διατηρεί τη βάση της στο Μονακό. Η οικογένεια έχει περίπου 2 δισ. Λιρών περιουσία και είναι στη θέση 61 των πλουσιότερων Βρετανών, σύμφωνα με τους Sunday Times. UK on the Sunday Times Rich List.

Μετείχε στο ροζ σκάνδαλο του President's Club

Ο Γκριν ήταν ένα από τα μέλη της επιχειρηματικής και πολιτικής ελίτ, όπου μετείχαν στο τεράστιο ροζ σκάνδαλο που αποκάλυψαν οι Financial Times στο President’s Club. Κατά τη διάρκεια μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης, περίπου 130 νεαρές, ψηλές και όμορφες, προσελήφθησαν να ψυχαγωγήσουν την επιχειρηματική και πολιτική ελίτ.

Ωστόσο, έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από τους μεσήλικες ως επί το πλείστον προσκεκλημένους, που τις «χούφτωναν» και τους έκαναν ανήθικες προτάσεις. Μια από τις κοπέλες είπε ότι ένας προσκεκλημένος της έδειξε τα απόκρυφά του στη διάρκεια του δείπνου, ένας άλλος είπε σε άλλη νεαρή: «θέλω να πιεις μονορούφι αυτό το ποτήρι, να πετάξεις την κιλότα σου και να χορέψεις στο τραπέζι».

Αργότερα το ίδιο βράδυ, στη ντισκοτέκ του ξενοδοχείου, έφθασαν αρκετές δεκάδες συνοδοί πολυτελείας, που όλες τους φορούσαν εκτυφλωτικά κόκκινα φορέματα.

Ο Γκριν, που ήταν ένας εξ αυτών που μετείχαν στο πάρτι, επιμένει ότι δεν έγινε κάτι σοβαρό, κάνοντας λόγο για... βλακείες. «Όλα αυτά που υποτίθεται ότι συνέβησαν, δεν ήταν τίποτε χειρότερο απ’ ό,τι συμβαίνει σε οποιοδήποτε νυκτερινό κέντρο του Λονδίνου οποιαδήποτε μέρα της εβδομάδας. Είναι γ....α να τραγικό που λόγω της πολιτικής ορθότητας δεν θα πηγαίνουν πλέον χρήματα σε παιδιά που πεθαίνουν», είχε πει τότε στη Daily Mail.

Πηγή: protothema

Keywords
daily telegraph, financial times, daily mail, βωμολοχίες, telegraph, guardian, jet, beach, monopoly, china, topshop, σαχ, δεόντως, θες, group, εταιρεία, kai, προσφορες, times, list, ροζ, club, mail, protothema, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, Καλή Χρονιά, αλλαγη ωρας 2013, τελη κυκλοφοριας 2015, βουλευτες, βρισιες, δουλεια, δωρα, φορεματα, ωρα, daily mail, guardian, mail, times, topshop, αεροπλανο, αννα, ανδρικα, ατομο, βιβλιο, βραδυ, βωμολοχίες, φαγητο, γινει, γλωσσα, γονεις, δεόντως, εγινε, ευκαιρια, ειπε, εκφρασεις, επτα, ερευνα, εταιρεία, εξυπνο, ζωη, ιδια, ιδιο, θες, κειτ, λειτουργια, λοπεζ, λογο, μαλδιβες, μεξικο, μηνες, μονακο, νομιζα, ξενοδοχειο, οικογενεια, ονομα, παιδια, ροζ, πωλησεις, σαχ, σεξουαλικη παρενοχληση, σιγουρος, συζητηση, συζυγο, σιωπη, σουιτα, σωμα, τζενιφερ λοπεζ, τριτη, τιτλος, φορα, χρυση, ωρες, group, αλυσιδα, αρρωστος, αχρηστη, beach, china, club, daily telegraph, φιλοι, financial times, jet, kai, list, monopoly, πληροφοριες, πωλητρια, telegraph, χοντρη
Τυχαία Θέματα