Μεγάλο διπλό της ΑΕΚ στην Τούμπα για το «σεντόνι»

Η ΑΕΚ ήταν το... αφεντικό στην Τούμπα. Με πολύ καλή και ουσιαστική εμφάνιση, κέρδισε 2-0 (Τσιγκρίνσκι, Λιβάια) τον ακίνδυνο ΠΑΟΚ, τον... έπιασε στην βαθμολογία και φουλάρει για την κατάκτηση της θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

H ΑΕΚ ήταν αυτή που απείλησε πρώτη με

το δυνατό σουτ του Κρίστιτσιτς (7’) και στα πρώτα δεκαπέντε λεπτά ήταν η ομάδα που είχε περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή της. Κυρίως λόγω της κυριαρχίας των παικτών της στη μεσαία γραμμή. Στο 30’ η Ένωση άγγιξε το γκολ με την προβολή του Μάνταλου και τον Πασχαλάκη να πραγματοποιεί μια δύσκολη απόκρουση.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να μην μπορεί να ελέγχει το ρυθμό της αναμέτρησης, γενικά περνούσε δύσκολες στιγμές βλέποντας την ΑΕΚ να έχει κυριαρχήσει στον αγωνιστικό χώρο. Κάτι που φάνηκε πρώτα στο 40ο λεπτό με τη νέα εντυπωσιακή απόκρουση του Πασχαλάκη στο φάουλ του Λιβάγια, όμως ένα λεπτό αργότερα ο Τσιγκρίνσκι με κεφαλιά άνοιξε το σκορ (0-1).

Η τριάδα Μάνταλος, Σιμόες και Κρίστιτσιτς ήταν με διαφορά κυρίαρχοι στη μεσαία γραμμή. Εκεί άρχιζε και τελείωνε κάθε συζήτηση για την εικόνα των δύο ομάδων στα πρώτα 45 λεπτά. Οι αριθμοί στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου έδειχναν γιατί οι «κιτρινόμαυροι» του Καρέρα είχαν το πάνω χέρι: 1-8 τελικές, 0-4 τελικές στην εστία και 0-7 κόρνερ!

Ο Φερέιρα με το ξεκίνημα του β' μέρους επιχείρησε να «ανακατέψει την τράπουλα» με δύο αλλαγές. Οι Μάτος και Εσίτι έμειναν στα αποδυτήρια και στο παιχνίδι πέρασαν οι Ροντρίγκο και Μπίσεσβαρ. Ο ΠΑΟΚ άφησε στην άκρη το «4-3-3»,  με τον Ολλανδό στον αγωνιστικό χώρο, που κινήθηκε ως δεύτερος φορ πίσω από τον Σφιντέρσκι. Στο 52’ το πρώτο αξιόλογο σουτ ήταν από τα δικά του πόδια.

Ο Πορτογάλος τεχνικός πολύ νωρίς στο 56’, μετά και τη νέα διπλή αλλαγή, τα άλλαξε όλα! Οι Ακπομ και Μιχαηλίδης, πέρασαν αντί των Σφιντέρσκι και Τζόλη. Ο νεαρός Γιάννης Μιχαηλίδης πήγε στο αριστερό άκρο της άμυνας και ο σχηματισμός έμοιαζε να γυρίζει σε 3-5-2, με τον Μπίσεσβαρ στο 60’ να πετάει ακόμη μια χαμένη ευκαιρία στα σκουπίδια. Ο ΠΑΟΚ έδειχνε να έχει ξυπνήσει και να ψάχνει το γκολ της ισοφάρισης, το οποίο δεν μπόρεσε να πετύχει στην σέντρα του Ροντρίγκο και τον Άκπομ (66’) να μην μπορεί να κάνει την προβολή.

Το… καθάρισε μέσω VAR ο Λιβάγια

Στο 81’ μέσω του VAR η ΑΕΚ, που δεν είχε φανεί στο δεύτερο μέρος, έφτασε στο 0-2. Ο Μιχαηλίδης πάτησε τον Βέρντε, ο Ντι Μπέλο συμβουλεύτηκε το VAR και έδειξε την παράβαση, με τον Λιβάγια να σκοράρει από την «άσπρη βούλα».

Ο Μπάρκας είπε «όχι» στο σουτ του Λάμπρου (87’) και κάπου εκεί όλα τελείωσαν… 

Keywords
Τυχαία Θέματα