Μέχρι & διπλάσιες τιμές αερ. εισιτηρίων-Κίνδυνος για ταξ. Γραφεία

Μέχρι και διπλάσιες είναι οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων σε συγκεκριμένους προορισμούς, ως αποτέλεσμα των αλυσιδωτών επιπτώσεων που επέφερε το «λουκέτο» που μπήκε στην Cobalt.

H αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων, σε προορισμούς που βρίσκονταν στο πτητικό πρόγραμμα της Cobalt, θεωρείτο δεδομένη, ωστόσο καθησυχαστικοί εμφανίστηκαν οι Αντώνης Ορθοδόξου, διευθυντής της Orthodoxou Travel, και Άκης Κελεπέσιης, διευθυντής της TOP KINISIS, οι οποίοι ανέφεραν στο ΣΙΓΜΑ

ότι αναμένεται μείωση εντός 15 ημερών.

Όσον αφορά τη διευθέτηση του επαναπατρισμού των πελατών της Cobalt, φαίνεται να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες.

Όπως είπε στο SigmaLive ο διευθυντής της TOP KINISIS Άκης Κελεπέσιης, από τις 5.000 περιπτώσεις που διαχειρίστηκαν τα δύο ταξιδιωτικά πρακτορεία, περί τις 3.000 ενέπιπταν στο σχέδιο επαναπατρισμού.

Σχετικά με τις αυξημένες τιμές, εκτίμηση του κ. Κελεπέσιη είναι πως πρόκειται για κάτι παροδικό, ενώ οι χώρες στις οποίες παρατηρείται αυτή η αύξηση είναι κυρίως η Ελλάδα, το Λονδίνο, η Μόσχα, το Παρίσι και το Δουβλίνο.

Κάποιοι εισιτήρια, όπως είπε, παρουσιάζουν μέχρι και διπλάσια τιμή.

Όπως ανέφερε ο Αντώνης Ορθοδόξου, διευθυντής της Orthodoxou Travel, οι τιμές θα είναι «τσιμπημένες» μέχρι και το τέλος Νοεμβρίου, ωστόσο «δεν θα είναι οι τιμές «φωτιά» που είναι τώρα».

Ο κ. Ορθοδόξου ανέδειξε, ωστόσο, και ένα πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζουν τα ταξιδιωτικά πρακτορεία από το κλείσιμο της Cobalt.

Όπως ανέφερε, το πρακτορείο του έχει ήδη δώσει προκαταβολές για τα πακέτα των Χριστουγέννων και άλλα στην Cobalt, για τις οποίες και αναμένουν το πώς θα διευθετηθούν, ενώ μεγάλο μέρος της «ζημιάς» θα το υποστεί το ίδιο το πρακτορείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα