Με μάσκες Κάρλος Τέβες στο γήπεδο οι οπαδοί της Γουέστ Χαμ

Γουέστ Χαμ και Σέφιλντ Γιουνάιτεντ αναμετρώνται για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια και τη μάχη που είχαν δώσει μεταξύ τους για παραμονή και οι οπαδοί των Λονδρέζων ετοιμάζονται να πικάρουν τους αντιπάλους τους φορώντας μάσκες Κάρλος Τέβες.

Έχουν περάσει 12 χρόνια από την τελευταία φορά που Γουέστ Χαμ και Σέφιλντ Γιουνάιτεντ είχαν πάρει αμφότερες μέρος στην Premier League και η σημερινή τους κόντρα στο Ολυμπιακό

Στάδιο του Λονδίνου (26/10, 17:00) είναι αν μη τι άλλο βουτιά στις αναμνήσεις.

Και αυτό γιατί τη σεζόν 2006-07 η ποδοσφαιρική μοίρα τα έφερε έτσι ώστε τα "σφυριά" και οι "λεπίδες" να μονομαχήσουν για μία θέση στον ήλιο (βλ. παραμονή στη μεγάλη κατηγορία), με το φινάλε τότε να είναι συγκλονιστικό και να φέρνει δάκρυα χαράς στο ένα στρατόπεδο και λύπης στο άλλο.

Η Σέφιλντ, καθοδηγούμενη τότε από τον Νιλ Γουόρνοκ, ηττήθηκε από την Γουίγκαν την τελευταία αγωνιστική και εκείνο το αποτέλεσμα έμελε να είναι καταδικαστικό αφού την ίδια ώρα η Γουέστ Χαμ νικούσε 1-0 την πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ με γκολ του Κάρλος Τέβες και έμενε στη μεγάλη κατηγορία χάρη σε καλυτερη διαφορά τερμάτων.

Το τρίποντο που είχαν πάρει οι Λονδρέζοι σε συνδυασμό με τη μεταγραφή του "Απάτσε" στην Γιουνάιτεντ λίγους μήνες αργότερα είχε προκαλέσει τότε οργή στους ανθρώπους της Σέφιλντ, με τη μοναδική τους παρηγοριά να είναι οι 20.000.000 λίρες που πήραν από την Γουέστ Χαμ, ως αποζημίωση για την καταπάτηση συμφωνίας που είχε κάνει η Γουέστ Χαμ -όσον αφορά σε θέματα ιδιοκτησίας-  αποκτώντας τον Τέβες.

"Από τότε έχει περάσει πολύς καιρός. Εγώ είχα πάντα μεγάλο θαυμασμό για την Γουέστ Χαμ και νομίζω ότι είναι σύλλογος που μοιάζει με την Σέφιλντ.

Είναι σύλλογος του ανατολικού Λονδίνου με οπαδούς πο προέρχονται από την εργατική τάξη και οι οποίοι θέλουν να βλέπουν την ομάδα τους να παίζει καλό ποδόσφαιρο και να δουλεύει σκληρά", τόνισε για το ματς ο τεχνικός της Σέφιλντ, Κρις Γουάινλντερ, με εμφανή διάθεση να ρίξει τους τόνους μετά τα όσα προηγήθηκαν όσον αφορά στη σχέση των δύο συλλόγων.

Από την πλευρά τους πάντως οι οπαδοί της Γουέστ Χαμ μόνο να ξεχάσουν τα γεγονότα του 2007 δεν θέλουν και σύμφωνα με αγγλικά ΜΜΕ επέλεξαν έναν εντυπωσιακό τρόπο για να πικάρουν τους ομολόγους τους: θα εμφανιστούν στο γήπεδο φορώντας πριν από την έναρξη του αγώνα μάσκες με το πρόσωπο του Κάρλος Τέβες.

Keywords
Τυχαία Θέματα