Ματαίως περιμένουν την προαγωγή 2.041 δημόσιοι υπάλληλοι

Φρούδες όπως όλα δείχνουν αποδεικνύονται οι ελπίδες για την προαγωγή 2.041 εργαζομένων στον δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, καθώς το νομοσχέδιο το οποίο οδηγείται στην Ολομέλεια μετά το Πάσχα και συγκεκριμένα στις 28 Απριλίου, δεν συγκεντρώνει προς το παρόν πλειοψηφία, αφού στηρίζεται μόνο από τον ΔΗΣΥ.

Όπως αναφέρουν τα στοιχεία του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού (ΤΔΔΠ), τα οποία επικαλείται δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», στον δημόσιο τομέα εκκρεμούν 1.575 προαγωγές εργαζομένων. Το κόστος

των εν λόγω προαγωγών έχει υπολογιστεί στα €3,8 εκ.

Το ετήσια κόστος που θα προέκυπτε από την πλήρωση των υφιστάμενων θέσεων που έχουν μείνει κενές στη Δημόσια Υπηρεσία, ανέρχεται στα €2,7 εκ., ενώ η πλήρωση των θέσεων που θα κενώνονταν, θα κόστιζαν ετησίως €1,1 εκ. Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι που είχαν πάρει σειρά προαγωγή από 22 ημικρατικούς οργανισμούς, ήταν συνολικά 445 με τις αυξήσεις να υπολογίζονται στο €1,5 εκ, ενώ οι 16 εργαζόμενοι που θα πλήρωναν θέση που θα κενωνόταν από προαγωγή, θα κόστιζε €177 χιλ.

Ποιοι είναι οι οργανισμοί

Το μεγαλύτερο μέρος των προαγωγών που έχουν προγραμματιστεί, είναι από την ΑΗΚ, αλλά αύξηση θα λάβουν και οι εργαζόμενοι της Cyta, αφού το κόστος των προαγωγών αγγίξει το €1 εκατ. τον χρόνο. Βάσει των στοιχείων του ΤΔΔΠ, στην ΑΗΚ υπάρχουν 185 θέσεις προαγωγής με το κόστος να φτάνει τις €436 χιλ.

Ο μέσος όρος της αύξησης που θα λάβουν οι εργαζόμενοι στην ΑΗΚ θα φθάνει τις €2 χιλ. ετησίως. Στη Cyta είχαν δρομολογηθεί 155 προαγωγής. Για παράδειγμα σε περίπτωση προαγωγής στη θέση του ανώτερου διευθυντή η ετήσια αύξηση θα είναι €2.561. Επίσης επτά εργαζόμενοι προβλέπεται να προαχθούν ως διευθυντές Α’ λαμβάνοντας μισθολογική αύξηση €6.832. Άλλοι 21 εργαζόμενοι, εάν προαχθούν ως τμηματάρχες, η ετήσια αύξηση που θα λαμβάνουν θα είναι περίπου €9 χιλ.

Όσον αφορά στην Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, τα στοιχεία δείχνουν ότι έχουν προγραμματίσει 21 προαγωγές με κόστος περίπου τις €90 χιλ., ενώ αύξηση ύψους €3.219αναμένεται να λάβει ο εργαζόμενος ο οποίος θα προαχθεί στη θέση του διευθυντή Διοίκησης και Προσωπικού, ενώ €3.404 θα λάβουν οι δύο λειτουργοί που θα λάβουν προαγωγή ως λειτουργοί ανθρώπινου δυναμικού.

Τρεις θέσεις προαγωγής υπάρχουν στη ΡΑΕΚ οι οποίες προβλέπουν μισθολογική αύξηση €20 χιλ., ενώ στο Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λευκωσίας, η προαγωγή αφορά τη θέση Επιθεωρητή Λογαριασμών με το πρόσθετο μισθολογικό κόστος να φτάνει τις €7.830.

Επιπλέον, 10 θέσεις προαγωγής αφορούν στο Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λεμεσού, έξι στον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας, τρεις στο ΧΑΚ, μία στην Επιτροπή Σιτηρών, επτά στο Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λάρνακας, μία στο Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας και τέσσερις στον ΚΟΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα