Marissa Mayer, η πολυτελής CEO που πούλησε τη Yahho

H Verizon ανακοίνωσε τη Δευτέρα το πρωί ότι θα αποκτήσει τη Yahoo για περίπου 4.8 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά. Δεν υπήρξε όμως, καμία επίσημη δήλωση στην ανακοίνωση της εταιρείας για το ποιο ρόλο θα έχει η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Yahoo, Marissa Mayer.

Η Mayer σε e-mail που απέστειλε με το tumblr στους εργαζόμενους δήλωσε ότι θα παραμείνει στην εταιρεία.

Όμως, κάτι τέτοιο δεν εξαρτάται από την ίδια.

Πηγές αναφέρουν ότι η Mayer "πιθανότατα θα φύγει μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας σε έξι έως εννέα μήνες." Οι New York Times ανέφεραν επίσης την Κυριακή, ότι Mayer "δεν αναμένεται να ενταχθεί στη Verizon." Αλλά, ακόμα κι αν Mayer εκδιωχθεί, σίγουρα το τίμημα θα είναι υψηλό.

Σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος της Yahoo, εαν η Mayer απολυθεί από την Yahoo θα λάβει πακέτο αποζημιώσεων ύψους 54,9 εκατομμυρίων δολαρίων. Το σενάριο αυτό ενεργοποιείται μόνο αν υπάρχει ταυτόχρονα "αλλαγή στον έλεγχο" (νέος ιδιοκτήτης) και "τερματισμός" (απόλυση). Το πακέτο αποζημίωσης της Mayer ήταν 36 εκατομμύρια το 2015.

Η πολυτελής Διευθύνουσα Σύμβουλος

Δεν είναι μυστικό το πρώην στέλεχος της Google έχει ζήσει μια αρκετά ενδιαφέρουσα ζωή, γεμάτη υψηλή μόδα, πολυτελή διαμερίσματα και πανάκριβα ταξίδια. H Mayer ήταν ήδη πλούσια όταν έγινε Διευθύνουσα Σύμβουλος της Yahoo το 2012. Ως μια από τους πρώτους υπαλλήλους της Google, έκανε μια περιουσία όταν η εταιρεία εισήχθη στο χρηματιστήριο το 2004

.

H Mayer είναι γνωστή για τις προτιμήσεις της στην υψηλής μόδας, επιλέγει συχνά σύνολα από σχεδιαστές όπως η Carolina Herrera και ο Alexander McQueen. Κάποτε πλήρωσε 60.000 δολάρια για να έχουν το γευματίσει με τον Oscar de la Renta και αγόρασε τα σε διάφορα χρώματα την πιο ακριβή ζακέτα του σχεδιαστή η οποία έγινε στολή στη δουλειά της.

Τον Μάιο του 2015, ήταν συμπρόεδρος με τους Jennifer Lawrence, Wendi Deng και Gong Li στο Met Gala, την σπουδαιότερη νύχτα της χρονιάς για τον κόσμο της μόδας. Φορούσε ένα πανέμορφο φόρεμα Oscar de la Renta και η Yahoo συγχρηματοδότησε την εκδήλωση με 3 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με ισχυρισμούς του επενδυτή Eric Jackson.

Η Mayer είναι παντρεμένη με τον επενδυτή Zachary Bogue από το 2009 και έχει 3 παιδιά. Η κύρια κατοικία της οικογένειας είναι ένα ρετιρέ στο ξενοδοχείο Four Seasons του Σαν Φρανσίσκο. Το ρετιρέ φέρεται να έχει αξία 5 εκατομμύρια δολάρια, και είναι γνωστό για τα ακριβά prive πάρτυ που διοργανώνει εκεί η Mayer.

Το 2006, είχε εγκαταστήσει στην οροφή του διαμερίσματός της 400 κομμάτια γυαλιού τέχνης του Dale Chihuly τα οποία πωλούνται συνήθως γύρω 15.000 δολάρια το καθένα.

Είναι επίσης ιδιοκτήτρια ενός μικρού σπιτιού στο Palo Alto, το οποίο εκτιμάται γύρω στα 5,2 εκατομμύρια δολάρια και είναι γεμάτο με εκκεντρικά ακριβά αντικείμενα, όπως, π.χ. ένα διώροφο μοντέλο της χερσονήσου Creamery. Της αρέσει η pop art και κατέχει πολλά μικροσκοπικά γλυπτά τα οποία κρατά στην κουζίνα της.

Το 2013, αγόρασε για 11.2 εκατομμύρια δολάρια το γραφείο κηδειών Roller &Hapgood &Tinney, που βρίσκεται ένα τετράγωνο ανατολικά του σπιτιού της στο Palo Alto. Αν και λόγοι της για την αγορά του νεκροτομείου παραμένουν ασαφείς, υπάρχουν αναφορές ότι το μετέτρεψε σε στοιχειωμένο σπίτι για τον ετήσιο Αποκριάτικο Χορό το 2014.

Όταν πρόκειται για διακοπές η Mayer δεν φείδεται λεπτομέρειας. Στις Απόκριες, που δίνει τεράστια ζαχαρωτά και στολίζει την αυλή της με επαγγελματικά σκαλισμένες κολοκύθες. Κάποια Χριστούγεννα, έβαλε παγοδρόμιο στο κατώφλι της και έφερε ψεύτικο χιόνι. Η χλιδή επεκτείνετε και στα πάρτι της εταιρείας. Τον Δεκέμβριο του 2015 ο Erick Jakson την επέκρινε για το τύπου "Great Gatsby" πάρτι που έκανε και που φαίνεται να κόστισε στην εταιρεία κόμμα 7 εκατομμύρια δολάρια.

Αν και η Mayer υποστηρίζει ότι είναι κοινωνικά αδέξιακαι ντροπαλή, έχει συναντηθεί με μερικούς από τους πιο ισχυρούς ανθρώπους στον κόσμο. Το 2010, έδωσε δεξίωση συγκέντρωσης χρημάτων στο σπίτι της (30.000 δολάρια ανά άτομο) για τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα