Μάντσεστερ Σίτι - Μαν. Γιουνάιτεντ: Μια πόλη, ένα ντέρμπι

To 178o ντέρμπι του Μάντσεστερ θα έχει την διεκδικήτρια του τίτλου Σίτι να φιλοξενεί την Γιουνάιτεντ. Μία Σίτι που δεν έχει κανένα απολύτως περιθώριο για στραβοπάτημα. Από την άλλη ο κόσμος της Γιουνάιτεντ περιμένει ανάκαμψη και αντίδραση από την ομάδα του σε έναν τέτοιο αγώνα.

Ποια είναι όμως τα έξι μεγάλα ντέρμπι στο Ολντ Τράφορντ;

27 Απριλίου 1974: Γιουνάιτεντ - Σίτι 0-1

Η κίνηση και το γκολ του Ντένις Λόου δεν υποβίβασε την Γιουνάιτεντ, όμως

ήταν ένα κακό και σχεδόν καταδικαστικό αποτέλεσμα. Ο άλλοτε άσος της δεν θέλησε να πανηγυρίσει τότε. Ο Λόου είπε μετά ότι ευχόταν να μην είχε σκοράρει ποτέ. Ο Σκωτσέζος άσος είχε βάλει 237 γκολ σε 404 εμφανίσεις για την Γιουνάιτεντ. Έπαιξε την τελευταία του σεζόν στην Σίτι. Μετά το γκολ έγινε αλλαγή και αποσύρθηκε μετά το Μουντιάλ με την Εθνική. Το παιχνίδι αυτό κατέληξε σε ένα... χάος με εισβολή οπαδών, πρόωρο σφύριγμα λήξης του διαιτητή και μετά τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα να καλούνται να αποφασίσουν θεωρώντας ότι το σκορ ισχύει.

21 Απριλίου 2001: Γιουνάιτεντ - Σίτι 1-1

Ήταν ένα ματς όπου η Σίτι καιγόταν για το αποτέλεσμα. Τελικώς υποβιβάστηκε. Το παιχνίδι αυτό έμεινε στις μνήμες όλων για την... μονομαχία των Κιν και Χάαλαντ. Ο Χάαλαντ τελείωσε το παιχνίδι παρότι το γόνατό του δεν ήταν καλά και αυτό το τάκλιν τελείωσε την καριέρα του. Ο Κιν είχε παραδεχθεί αργότετα πως το έκανε... επίτηδες.

10 Φλεβάρη του 2008 - Γιουνάιτεντ - Σίτι 1-2

Τέσσερις ημέρες μετά την 50ή επέτειο της τραγωδίας του Μονάχου το ματς ξεκίνησε με φόρο τιμής και ειδικές φανέλες για το 1958. Ήταν η μέρα της Σίτι τότε καθώς πήρε τον έλεγχο με τα γκολ των Βάσελ και Μπενζανί προτού ο Κάρικ βάλει το γκολ της παρηγοριάς. Η Σίτι έκανε έτσι το πρώτο νταμπλ απέναντι στους ανταγωνιστές της για πρώτη φορά σε 38 χρόνια.

20 Σεπτεμβρίου 2009 - Γιουνάιτεντ - Σίτι 4-3

Λίγα ντέρμπι θα μπορούσαν να έχουν τέτοιο... δράμα. Η Σίτι πήγε στο Ολντ Τράφορντ με ένα τεράστιο μπάτζετ και τον Σεϊχη Μανσούρ να έχει αναλάβει και να έχει ρίξει πολλά λεφτά. Υπήρχε μία αίσθηση ανωτερότητας από την Σίτι αλλά και ένα εξαιρετικό γκολ του Μπέλαμι στο 90'. Ο Όουεν ήταν ο παίκτης που διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 96'. Ο Σε Άλεξ Φέργκιουσον θα έλεγε μετά πόσο ικανοποιημένος ήταν που "σώπασε τους... φασαριόζους γείτονες".

12 Φλεβάρη 2011: Γιουνάιτεντ - Σίτι 2-1

Το καλύτερο γκολ σε ντέρμπι; Ναι οι φανς της Γιουνάιτεντ αυτό ισχυρίζονται για το τέρμα του Γουέϊν Ρούνεϊ. Όπως και να έχει η εκτέλεση του Άγγλου άσου στο 78' έμεινε στην ιστορία. Το 2015 σε ένα μεγάλο γκάλοπ ψηφίστηκε ως το κορυφαίο γκολ της Γιουνάιτεντ σε ντέρμπι. Δεν ήταν το πιο συναρπαστικό ντέρμπι, αλλά πέρασε για πάντα στην ιστορία

23 Οκτωβρίου 2011: Γιουνάιτεντ - Σίτι 1-6

Ένας επικός και μεγάλος διασυρμός της Γιουνάιτεντ από την μεγάλη αντίζηλό της και η χειρότερη ήττα της από το 1955. Ο Μπαλοτέλι με ένα t-shirt "Γιατί πάντα εγώ;" πανηγύρισε το πρώτο γκολ και μετά ήρθε η κατάρρευση της Γιουνάιτεντ λόγω της κόκκινης του Έβανς. Ο Μπαλοτέλι θα σκόραρε ξανά ενώ προστέθηκαν στην λίστα οι Τζέκο, Αγουέρο και Νταβίντ Σίλβα. Η νίκη αυτή έβαλε την Σίτι πέντε πόντους μπροστά από την Γιουνάιτεντ και σε ένα δραματικό κυνήγι τίτλου που πήρε με διαφορά οκτώ γκολ η Σίτι.

Keywords
Τυχαία Θέματα