Μαλλιά κουβάρια στη Βουλή για τις εξετάσεις τετραμήνων

Σε κλίμα έντασης πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η συζήτηση για τροποποίηση του νόμου που αφορά τις εξετάσεις τετραμήνων, στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής, στην παρουσία του αρμόδιου Υπουργού Κώστα Χαμπιαούρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένταση προκλήθηκε από μέλη του ΑΚΕΛ, όπου σε τοποθέτησή τους για τις εξετάσεις τετραμήνων έκαναν λόγο για παιδαγωγικό έγκλημα και πως το έργο θα ζημιώσει την εκπαίδευση.

Άμεσα ήρθε η απάντηση του Υπουργού Παιδείας, ο οποίος

χαρακτήρισε το σχόλιο του ΑΚΕΛ ως προσβλητικό και τουλάχιστον ατυχές, ενώ για άλλη μια φορά τόνισε πως το Υπουργείο Παιδείας είναι έτοιμο να εφαρμόσει τον θεσμό από τον Σεπτέμβριο.

Ένταση προκλήθηκε και κατά την τοποθέτηση της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών (ΠΣΕΜ), όπου μέλη της σημείωσαν, μεταξύ άλλων, ότι θα πρέπει να προβληματίσουν τη Βουλή τα ψέματα στα οποία το Υπουργείο αναφέρεται εδώ και καιρό για τις εξετάσεις.

Όπως εξήγησαν, είναι η μείωση της ύλης, οι δεύτερες ευκαιρίες και η κατάργηση των διαγωνισμάτων.

Η τοποθέτηση ενόχλησε τον κ. Χαμπιαούρη, ο οποίος ζήτησε από τους μαθητές να ανακαλέσουν την αναφορά τους περί ψεμάτων.

Σημειώνεται πως κατά της σημερινή συνεδρία, συζητήθηκαν οι τροποποιήσεις του νόμου που κατατέθηκαν από τους βουλευτές Γιώργο Λουκαΐδη, Αντρέα Καυκαλιά και Γιώργο Τ. Γεωργίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα