Μαίνεται η αντιπαράθεση Οδυσσέα - Αλέκου (vid)

Απάντηση στον Γενικό Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη έδωσε μέσω της εκπομπής «Μεσημέρι και κάτι» του SIGMA ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Συγκοινωνιών Αλέκος Μιχαηλίδης όσον αφορά στις επικρίσεις του πρώτου περί «προσωπικών εγκρίσεων» και «υπερπληρωμών» στις εταιρίες μεταφορών.

Σύμφωνα με τον κο Μιχαηλίδη, ο Γενικός Ελεγκτής αναφέρθηκε σε επιστολή-έγκριση του Διευθυντή του Τμήματος Οδικών Μεταφορών Σωτήρη Κωλέττα προς τον Γενικό Διευθυντή

του Υπουργείου τον Δεκέμβριο του 2013, η οποία περιλαμβάνει πληρωμές τριών μηνών στις εταιρίες δημόσιων μεταφορών.

Ο κος Μιχαηλίδης παρουσίασε έγγραφο το οποίο αφορά σε πληρωμές τριμήνου το 2013, τεκμηριώνοντας ότι το θέμα συζητήθηκε με τον Υπουργό, ώστε οι εταιρίες να πληρωθούν.

«Εκείνο που είπα στον Οδυσσέα Μιχαηλίδη είναι ότι για να υπάρχει διαφωνία της διεύθυνσης ελέγχου αλλά εγώ είπα να πληρωθεί, σημαίνει ότι είχα οδηγίες από τον Υπουργό. Διαφορετικά, ουδέποτε θα προχωρούσα σε πληρωμή», είπε, διευκρινίζοντας ότι ο ίδιος δεν έκανε αναφορά σε νεκρούς.

Τόνισε δε ότι το Υπουργείο ανακάλυψε τις υπερπληρωμές κι έκτοτε αποκόπτει ποσά για ανάκτησή τους, με την ευθύνη που αποδίδεται τόσο στον ίδιο όσο και στο Υπουργείο να μην ευσταθεί.

«Άλλοι προκάλεσαν τις υπερπληρωμές, όχι εμείς. Εμείς είμαστε αυτοί που τις εντόπισαν και καταβάλλουμε μεγάλες προσπάθειες για να τις ανακτήσουμε», επισήμανε.

Ερωτηθείς αν ο εντοπισμός έγινε κατά τη διάρκεια συνεργασίας του με τον νυν Γενικό Ελεγκτή, ο κ. Μιχαηλίδης απάντησε αρνητικά, διευκρινίζοντας ότι η διαφωνία του έγκειται μόνο στην πληρωμή του 2013.

Δείτε ολόκληρη την απάντηση του Αλέκου Μιχαηλίδη σε σχετικό βίντεο.

Keywords
Τυχαία Θέματα