Μαγιάτικος καύσωνας ενόψει - 40αρια το Σαββατοκύριακο

Ιδιαίτερα αισθητή θα είναι η άνοδος της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες και κυρίως το Σαββατοκύριακο, όπου ο υδράργυρος αναμένεται να αγγίξει μέχρι και τους 40 βαθμούς, παρά το γεγονός ότι οι φυσιολογικές θερμοκρασίες για την εποχή είναι γύρω στους 29 βαθμούς. 

Όπως ανέφερε ο Διευθυντής του Τμήματος Μετεωρολογίας, Κλεάνθης Νικολαΐδης, μιλώντας στο SigmaLive, από αύριο Τρίτη αναμένονται θερμοκρασίες 33-34 βαθμών, ενώ οι υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να επηρεάζουν την περιοχή μας μέχρι και την ερχόμενη

εβδομάδα. 

Είναι πιθανό, μάλιστα, το Σαββατοκύριακο ο υδράργυρος να φτάσει μέχρι και τους 40 βαθμού ή ακόμη και να τους ξεπεράσει. 

Όπως είπε, την περιοχή μας επηρεάζει υψηλή πίεση, ενώ από αύριο θερμή αέρια μάζα αναμένεται να αρχίσει σταδιακά να επηρεάζει την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. 

Τόνισε πως οι κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες είναι 29 βαθμοί στο εσωτερικό, στους 26 στα νότια παράλια, στους 24 στα δυτικά και στους 20 στα ορεινά. 

Όπως σημείωσε οι υψηλές θερμοκρασίες τον Μάιο είναι σύνηθες φαινόμενο. 

Πέρυσι το 2019, είχε καταγραφεί η υψηλότερη θερμοκρασία τον Μάιο, με το θερμόμετρο να καταγράφει 42,1 βαθμούς, ενώ η δεύτερη υψηλότερη θερμοκρασία είχε καταγραφεί το 1995 με το θερμόμετρο να δείχνει 40 βαθμούς. 

Παράλληλα, ο κ. Νικολαΐδης σημείωσε πως εξαιτίας της ακτινοβολίας, είναι ιδιαίτερα αυξημένα τα επίπεδα όζοντος. 

Keywords
Τυχαία Θέματα