Λ/σος:Αρχίζει η αφαίρεση αμιάντων περιμετρικά του 'Βερεγγάρια'

Παρά την μικρή καθυστέρηση που έφεραν απρόβλεπτοι αλλά αναγκαίοι έλεγχοι, που με τη σειρά τους οδήγησαν σε αύξηση της δαπάνης του έργου, οι εργασίες αποξήλωσης και απομάκρυνσης των επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία αμιάντων, από τον πρώην βρετανικό οικισμό "Βερεγγάρια", συνεχίζεται με την περιμετρική αποξήλωση των στεγών.

Αυτό ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Κάτω Πολεμιδιών, Νίκος Αναστασίου, σημειώνοντας πως, λόγω μελετών και αναλύσεων που χρειάστηκαν να πραγματοποιηθούν σε σημεία που δεν είχαν προβλεφθεί, όπως σε επιχρίσματα,

υπήρξε μια καθυστέρηση ενός περίπου μήνα, από πλευράς του εργολάβου, κάτι που όμως, υπέδειξε, δεν αναμένεται να επηρεάσει τα χρονοδιαγράμματα, που προβλέπουν ολοκλήρωση των εργασιών αρχές του 2019.

Έχουμε λάβει διαβεβαιώσεις, είπε, πως οι εργασίες (που ξεκίνησαν στις 22 Ιανουαρίου) συνεχίζονται κανονικά και ήδη, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, ο εργολάβος είναι έτοιμος να προχωρήσει με την αφαίρεση των αμιάντων περιμετρικά του οικισμού κατά την καλοκαιρινή περίοδο που διανύουμε, όπου είναι κλειστό τόσο το Α` Δημοτικό Σχολείο Κάτω Πολεμιδιών, καθώς και ιδιωτικό νηπιαγωγείο, που γειτνιάζουν με τον οικισμό.

Ήδη, συνέχισε ο κ.Αναστασίου, έχουν σταλεί οι πρώτες επιστολές προς τους ιδιοκτήτες των οικιών που γειτνιάζουν με την περίμετρο του οικισμού, όπου θα ξεκινήσουν οι εργασίες, ώστε να είναι ενήμεροι για την όλη διαδικασία.

Ο ίδιος, όπως είπε, έχει σήμερα ζητήσει νέα συνάντηση με τον εργολάβο, ώστε να ενημερωθεί γύρω από την εξέλιξη των εργασιών, που πλέον θα είναι εμφανείς καθώς θα επεκταθούν περιμετρικά του πρώην βρετανικού οικισμού.

Ερωτηθείς σχετικά, ο Δήμαρχος Κ.Πολεμιδιών ανέφερε πως οι απρόβλεπτες διαδικασίες που χρειάστηκαν να γίνουν, "πάντα με γνώμονα την προστασία της δημόσια υγείας", έχουν επιφέρει αύξηση στο κόστος του όλου έργου, το οποίο η Κυβέρνηση, σημείωσε, είναι έτοιμη να αναλάβει.

Υπενθυμίζεται πως το "Βερεγγάρια" εγκαταλείφθηκε το 1997 από τους Βρετανούς και πέρασε στην κυριότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας το 2011, ενώ το συμβόλαιο με τον εργολάβο, για την κατεδάφιση του οικισμού υπογράφηκε στις 3 Νοεμβρίου 2017.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης, ο χώρος θα αξιοποιηθεί ως ένα αστικό πάρκο που παράλληλα θα φιλοξενεί εγκαταστάσεις του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου καθώς και υπηρεσίες του Δήμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα