Λ/σια:Πώς 23χρονος Τ/κ κατέληξε φυλακή- 10 χρόνια στο "μεροκάματο"

Στις φυλακές για τριάμισι χρόνια κατέληξε νεαρός Τουρκοκύπριος. Ο 23χρονος συνελήφθη από τις Αρχές στις ελεύθερες περιοχές και διεφάνη ότι εναντίον του εκκρεμούσαν καταγγελίες για σωρεία παραβάσεων. Μεταξύ αυτών και οι ληστείες, αλλά και η κατοχή πυροβόλου όπλου.

Το Δικαστήριο, επιβάλλοντάς του την ποινή, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις τραγικές οικογενειακές συνθήκες του νεαρού που διαμένει μόνιμα στην κατεχόμενη Αμμόχωστο.

Ο 23χρονος

βγήκε από τα 13 του από το σχολείο λόγω των άθλιων συνθηκών που επικρατούσαν στο σπίτι του, αφού ο πατέρας του αντιμετώπιζε προβλήματα αλκοολισμού και βίας. Ο νεαρός, σύμφωνα με το Δικαστήριο, βοήθησε σημαντικά το έργο των Αρχών για εξιχνίαση κι άλλων υποθέσεων που συμμετείχε και κατονόμασε επίσης και συνεργούς του, για τους οποίους έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης.

Ο νεαρός συνελήφθη αρχές του περασμένου Αυγούστου στο Δάλι, όταν εντοπίστηκε από μέλη της ΜΜΑΔ σε όχημα. Ο νεαρός κινείτο από κατεχόμενα προς Δάλι. Όταν τον προσέγγισαν οι αστυνομικοί πέταξε ένα πιστόλι και ένα κινητό τηλέφωνο προς το έδαφός, καταβάλλοντας προσπάθεια να τραπεί σε φυγή. Ο 23χρονος διέπραττε με άλλους ληστείες σε μικρές επιχειρήσεις της περιοχής. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Δικαστήριο επεσήμανε ότι σε μια περίπτωση ο νεαρός έκλεψε το ευτελές ποσό των 15 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα