Λεμεσός: Πώς μια «μαϊμού» ληστεία οδήγησε στη σύλληψη τοκογλύφου

Στη σύλληψη 34χρονου προχώρησαν σήμερα μέλη της Αστυνομίας, στην επαρχία Λεμεσού, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση τοκογλυφίας και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Ο 34χρονος συνελήφθη βάσει Δικαστικού εντάλματος, λίγο πριν τις 5.30 το απόγευμα σήμερα, μετά από σχετική καταγγελία 56χρονου, στο πλαίσιο διερεύνησης ψευδούς καταγγελίας που υπέβαλε χθες στην Αστυνομία ο 56χρονος

για απόπειρα ληστείας εναντίον του.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 12.00 χθες το μεσημέρι, ο 56χρονος κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι λίγο νωρίτερα, στις 11.20π.μ., ενώ βρισκόταν στην οικία του, στην Λεμεσό, άγνωστός του άντρας εισήλθε στην οικία και του ζήτησε τα χρήματα του. Σύμφωνα με τον 56χρονο, ο ίδιος προσπάθησε να ακινητοποιήσει το δράστη, ωστόσο ο τελευταίος τον τραυμάτισε στο σώμα, με μαχαίρι που βρισκόταν στην οικία.

Ο 56χρονος υποβλήθηκε σήμερα σε Ιατροδικαστική εξέταση, στο πλαίσιο διερεύνησης της καταγγελίας του και διαπιστώθηκε ότι τα τραύματα που αυτός έφερε προκλήθηκαν από αυτοτραυματισμό. Στη συνέχεια ο 56χρονος ομολόγησε στους ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού ότι ο ίδιος είχε προκαλέσει τα τραύματα στο σώμα του, λόγω της άσχημης κατάστασης στην οποία βρισκόταν το τελευταίο χρονικό διάστημα, αφού ήταν θύμα τοκογλυφίας με φερόμενο δράστη τον 34χρονο.

Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, τον περασμένο Μάιο, ο 56χρονος αποτάθηκε στον 34χρονο, με τον οποίο συνδέονται φιλικά και του ζήτησε να τον βοηθήσει να δανειστεί το χρηματικό ποσό των 1000 ευρώ. Λίγες μέρες αργότερα ο 34χρονος έδωσε στον 56χρονο τα χρήματα, αναφέροντας του ότι ο ίδιος τα είχε δανειστεί από άλλο πρόσωπο, τα στοιχεία του οποίου δεν ανέφερε. Σε μεταγενέστερο στάδιο, ο 34χρονος πληροφόρησε τον 56χρονο ότι τα χρήματα τα είχε δανειστεί από τοκογλύφο, ο οποίος απαιτούσε την πληρωμή μηνιαίου τόκου 20% για το δανεισμό των χρημάτων, ενώ ο 34χρονος έπεισε τον 56χρονο ότι ο ίδιος δεχόταν απειλές από τον τοκογλύφο δανειστή των χρημάτων, για την αποπληρωμή του δανείου.

Στο διάστημα που ακολούθησε, ο 56χρονος πλήρωσε στον 34χρονο το χρηματικό ποσό των 2980 ευρώ συνολικά, χωρίς ωστόσο τα χρήματα αυτά να αρκούν για αποπληρωμή του δανείου, με το οφειλόμενο χρηματικό ποσό για το δάνειο να αυξάνεται συνεχώς.

Ακολούθως της σύλληψής του, ο 34χρονος ύποπτος τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων, ενώ παράλληλα, εναντίον του 56χρονου διερευνάται υπόθεση δημόσιας βλάβης, σε σχέση με την ψευδή καταγγελία του για την εναντίον του απόπειρα ληστείας.

Το ΤΑΕ Λεμεσού διερευνά τις δύο υποθέσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα